USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert mesaj

Gaziantep'te yer altı treni konforundaki yörekent katar hattı projesi bulunan Gaziray'ın açılışın oluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert mesajlar verdi. Erdoğan muhalefetin plan ürünü elemanlar bulunduğunu belirterek, "Beton duvara vursanız neva dirimsel lakin dost bu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert mesaj
05-11-2022 19:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 ay aranın arkası sıra Gaziantep'e gelerek, Gaziantep-Başpınar-Oduncular ortada mevzi altı treni konforunda çağcıl yörekent hizmeti verecek Gaziray projesinin açım törenine katıldı. Törende mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenerek sert mesajlar verdi. Gaziantepli ortak şairin mısralarını okuyan Erdoğan, “Hamdolsun bizim yumruklarımız ile baş başa yüreğimiz, aşkımız, sevdamız da Antep kadar, Türkiye denli büyük. Bizim de düşüncemiz baştan sona Antep'ten yanadır, milletten yanadır, vatandan yanadır. Bunun düşüncesince 20 senedir geceli gündüzlü iz vermek, işlev eylemek düşüncesince çalışıyoruz. Ülkemize 20 yılda yüzyıllık iz ve hizmetler kazandırırken, attığımız değme adımda, girdiğimiz değme mücadele, verdiğimiz değme dövüşte yanımızda milletimiz vardı, yanımızda Antep vardı" dedi.

60 bin insana konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı'nda birçok isim bulunduğunu sorduğunu belirterek, "Sordum İstasyon Meydanı'nda ne denli Antepli vardı diye? Resmi numara verdiler, bilemiyorum. Dediler ki, şuan 60 bin isim var. 'Gelişler bitmeme ediyor' dediler" ifadelerini kullandı.

Birliktelik çağrısı

Erdoğan konuşmasının devamında ise bütünlük ve el birliği çağrısında bulunarak, "Bin senedir kanlarımızla sulayarak el durumuna getirdiğimiz bu topraklar üstünde meydana getirilen hesapları. Özellikle matematik yapanlar da namevcut değil ha. Onlar da yersiz durmuyor. Kendi hasiyet sahalarında Türkiye'nin önünü kesmek, Türk milletini bu topraklardan kazıyıp alaşağı eylemek için, mevcut kuvvetiyle çalışıyorlar. Emin olun, bu savaşım kıyamete denli bitmeyecek. Bunun düşüncesince bizlere katiyen rehavete kapılmak, durmak, tereddüt eylemek olmak. Hele hususuyla köken, erkincilik ve karakter farklılıkları üstünde bölünmek, parçalanmak, bölünmek felaketimizdir. Hakkın ve hakikatin ortasından katiyen sapmadan 85 milyon on paralık canevi on paralık ağır adına bu mücadeleyi dah etmek mecburiyetindeyiz. Gelin baştan sona baş başa en feyyaz sesimizle ahitleşelim" dedi.

"Seçim önceleri murdar senaryolar gene ellerde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilkin intihap dönemleri peyda eylemek az daha Türkiye'nin geçmişinden günümüze denli ilkin intihap dönemleri peyda eylemek az daha ortak baş döndürücü murdar senaryonun sergilendiğini vurgulayarak, "Geçmişte kimisi devir köken, kimisi devir mezhep, kimisi devir ideolojik etiketler üstünden murdar ortak senaryo denendi. Rahmetli Menderes'in yükselttiği ulusal istek bayrağına dayanma edemeyenlerin, Rahmetli Özal'ın değiş vizyonlarına saldıranların da, bizlere çıkarmadık bariyer bırakmayanların da ellerinde bire ortak murdar senaryo vardı. Bu oyunlar hassaten intihap dönemlerinde farklı bodoslama sergileniyor. Türkiye Yüzyılı'nın tarzı 2023'e yaklaşırken, bunun toy işaretleri belirmeye başladı" dedi.

"Birileri ana kara dörtlük geziyor"

CHP Lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun ABD, İngiltere ve Almanya gezilerini de eleştiren Erdoğan, Atatürk'ün Türkiye'yi Düyunu Umumiye'den, kendilerinin ise IMF'den kurtardığını kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun iklim dışı gezilerinde ışıksız noktaların da bulunduğunu kail Erdoğan, "Birileri ana kara dörtlük geziyor. ABD, olmadı İngiltere. Olmadı Almanya. Sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına ortak iş yapıyorlar. Dönüşte bakıyoruz hamburgerden başka anlatacak ortak bilinçlilik yok. Ama hesabını veremediği ortak baş döndürücü ışıksız derece var. Temiz dünyalık arıyormuş. Ama gittiği toprak eskiden memleketimiz de müdahale peyda eylemek az daha topu topu dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para. Yahu sen ne yapıyorsun, nerelere gittiğinin bilincinde mısın? Gazi Mustafa Kemal bu ülkeyi Düyunu Umumiye'den, kılıç de IMF görünümlü yayılmacı kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz IMF'e kapıları kapattı, sizinle işimiz yok" biçiminde konuştu.

"Bunlar politikacı değil plan elemanlarıdır"

Muhalefetin yöntem değil plan ürünü hamleler yaptığını kail Erdoğan, "CHP ne yaptı, IMF'in temsilcileri ile İstanbul'da otellerde ortak araya geldiler. Onlar varsın gene onlarla baş başa yürüsünler, fakat bizim onlarla işimiz yok, çünkü kılıç kendimize yeteriz. Gücümüz var, bundan hakeza o kapılarda işimiz yok. O zat, esasen ülkemizi bire ortak müfsit daireye saplamak düşüncesince dört dolanıyor. Bu zatın geceleyin yarılarında yayınladığı değme video, kürsülerden meydana getirdiği değme konuşma, partisinin milletvekillerinin üstünden giriştiği değme provokasyon, velhasıl yöntem ismi altında meydana getirdiği değme iş, Türkiye'yi arsıulusal bölgede köşeye kıstırmak isteyenlere materyal ödeme maksadı taşıyor. Yoksa kusursuz kim, ülkenin kapanık ortak yarasını hakeza kaba acar. Aklı başlangıcında kim, şahıs devletini narkotik kabilinden ortak illetle devletini bire ortak cümlemde zikreder. Kim milletvekillerini mahkemelerde hakimlerin hesabına yürütüyor. CHP milletvekilleri mahkemede hakimlerin hesabına yürüyor. Bu şaşırmış, nereye gittiğinin bilincinde değil. Şimdi yargıdayız. Yargıda bunların hesabını soracağız. Bunlar yöntem değil plan ürünü hamlelerdir. Bunları yapanlar da politikacı değil, plan elemanlarıdır. Türkiye bunların bedellerini baş döndürücü ödedi. Aynı bedelleri önümüze sağlamak isteyenlere katiyen punt vermeyeceğiz. Bunlar da anca ortak maya mevcut ki, hem ülkeye, kana ve ateşe bulayanları, sırtlarına alır taşırlar. Hem de bire ortak ithamla ortalığı birbirine katarlar. Sorsanız partilerinin cumhuriyetle emsal bulunduğunu söylerler fakat cumhuriyete on paralık kuruşluk yararları yoktur. Sorsanız partilerinin isminde Cumhuriyet vardır. Ama Cumhuriyeti yadımlama süreci adına tanım edenlere memleketi peşkeş çekmeye çalışırlar. Belediyelerde bunu yaptılar, baktılar ki işler tıkırında yürüyor. Şimdi bire ortak projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Ama yapamayacaklar. Milletimizin aynen eskiden 15 seçimde bulunduğu kabilinden milletimiz bu oyunu bozar mı?" ifadelerine toprak verdi.

6'lı masaya tepki

Muhalefete bulunan tepkisini 6'lı masa üstünden sürdüren Erdoğan, "Biz değme fırsatta Rabia'mızı tekrarlıyoruz. Tek millet, on paralık bayrak, on paralık vatan, on paralık devlet. Bir olacağız, şişman olacağız, solmamış olacağız, karındaş olacağız. Hep baş başa Türkiye olacağız. İşte Türkiye bu. CHP'nin 6'lı masasının çevresinde oturan ve çevresinde dolanıp duran partilerden rastgele birinin ağzından bu ifadeleri duyuyor musunuz? Halbuki bunlar 85 milyon ferdi budun fail değerlerin özetidir. Bugün nazar boncuğu sorumlulukları yokken bu değerlere cemaat çıkamayanların, ferda ellerine izin geçerse istikametlerini ne tarafa çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Yapacakları iş şudur; Güvenliğimizi memleketimiz sınırlarının dışına attığımız yıldırı örgütlerinin hamiliğini yürütenlere devretme edeceklerdir. Ekonomimizi toptan sermayenin tetikçileri IMF ve benzer kuruluşlara konfirmasyon edeceklerdir. Evlatlarımızı ellerindeki sayısal mecraları, ulusal ve içsel değerlerimizi ağılamak düşüncesince kullanıcıların insaflarına ayrılma edeceklerdir" sanarak konuştu.

"Beton duvara vursanız nağme dirimsel fakat bunlarda nağme yok"

Muhalefeti tenkit de devir zamane kıygı yaptıklarını düşündüğünü de laflarına ekleyen Erdoğan, "Türkiye'yi baştan 1970'lerin, 1990'ların harap durumuna döndürecekler. Bazen şahıs kendimize acep bunları söylerken karşımızdakilere kıygı mı yapıyoruz sanarak yönelttiğimiz oluyor. Sonra bakıyoruz aksini düşünmemize olanak sağlayacak yegâne kusursuz adamları, politikaları, söylemleri yok. Beton duvara vursanız nağme gelir, fakat dost bunlardan hayır ortak nağme çıkmıyor. Sürekli bunlarla dövüşmek bizim de canımız sıkıyor. Tabi demokrasilerde kuvvet denli muhalefette önemlidir. Karşınızda birinci sınıf ortak muhalefet varsa, kuvvet adına siz de daima kendinize oran değin hasretmek mecburiyetinde kalırsınız. Biz 20 senedir hakeza ortak muhalefete rastlamadığımız düşüncesince milletimiz ile danışma ederek yürütüyor, değme derdimizi milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle baş başa mensur edeceğiz. Milletimizin yüzünü hem doğuya hem batıya en baş döndürücü da doğruya akla yatkın döneceği ortak devri başlatmak düşüncesince ortak olalım, şişman olalım, karındaş olalım, baştan sona baş başa Türkiye olalım" sanarak konuştu.

Lider Olgun - Serhat Demir
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler