USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde "Toksikoloji Günleri" düzenlendi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, toksikolojinin baş döndürücü gündeme gelmediğini, camianın birlikte afiyet personellerinin üstelik Zehir Danışma Merkezi'nin bulunduğunu bilmediği durumlarla karşılaştıklarını bildirdi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde
18-06-2022 20:02
İstanbul

Türkiye Acil Tıp Vakfı (TÜAT) kabilinden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimlik Binası Konferans Salonu'nda planlı "Toksikoloji Günleri" etkinliğine eklenen Prof. Dr. Memişoğlu, esenlik hizmetlerinin en güç ve en ehemmiyetli yerlerinden birinin acele ünitesi bulunduğunu söyledi.

Acil servislerde, insanların en eksikli ve cılız anına engelleme edildiğini özetleyen Memişoğlu, bu serviste ne birlikte muamele yapılacağı ve otama uygulanacağına bağlı planlama süresinin baş döndürücü kısıtlanmış olduğunu, bu yüzden acele servis çalışanlarının, esasında esenlik ordusunun öncüleri olduklarını belirtti.

Bir hastanenin sayrılarevi olabilmesi düşüncesince acele servisinin iyi emek vermesi icap ettiğini vurgulayan Memişoğlu, acele servislerin, hastanelerin kendini ihya alanları bulunduğunu ve acele servisini iyi çalıştırabilen yöneticinin, etraflı branşlarını iyi çalıştırabileceğini söyledi.

Acil servise rastgele çeşit branşla ait müracaat bulunduğunu kaydeden Memişoğlu, bu birimin iyi yönetilmesi icap ettiğini anlatım etti.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, etkinliğin konusu bulunan toksikolojiye değinerek, "Toksikoloji maatteessüf baş döndürücü gündeme gelmiyor. Hatta topluluğun değil, esenlik mensuplarının üstelik Zehir Danışma Merkezi'nin bulunduğunu bilmediği durumlarla karşılaşıyoruz." dedi.

Memişoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Hatta topluluğun değil, esenlik mensuplarının üstelik Zehir Danışma Merkezi'nin bulunduğunu bilmediği durumlarla karşılaşıyoruz. Onun düşüncesince vakfa, bu cins birlikte mevzuyu seçtikleri düşüncesince teşekkürname ediyorum. Toksikoloji, kuyruklu sokmasından besin zehirlenmesine, kimyevi atıklardan harp türlerine denli rastgele şeyi havi ve baş döndürücü çeşit semptomlarla önünüze çıkan, çözülmesi baş döndürücü güç fakat lüzumlu olan, er ve makul engelleme ettiğinizde hastanın alışılagelen yaşamını sürdürebildiği fakat geç kalındığında yahut makul birlikte otama bulunmadığında hastayı kaybettiğimiz en ehemmiyetli mevzularımızdan biri. Hastanın kliniğini, anamnezini iyi yönetemezseniz ve zamanında, çabuk engelleme edemezseniz yitirme riskinizin faziletkâr bulunduğu yahut sekellerle iyileştirdiğiniz birlikte parasız olur."

Bu sebeple sempozyumda toksikolojiye niçin bulunan rastgele mevzunun tartışılmasının baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Memişoğlu, "Bugün bakmış olduğunuzda şayet bunu iyi yönetirseniz, nice insanoğlunun yaşamını kurtarırsınız, nice insanı hâlâ önceleri olacak ağdalı hallerden kurtarırsınız. Esasında elden hastanelerdeki acele servislerde değil, acilde önceki engelleme fail acele tababet teknisyeninden koyu bakımda o hastayı müdür insana denli etraflı süreci kumanda etmek durumundasınız." değerlendirmesini yaptı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise mütebeddil ve dönüşen dünyada toksikolojiye ayrılan devir ve enerjinin büyüyeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Hastanelerinde toksikoloji koyu iş servisi açıldığını tamlayan Yiyit, "Aslında nice branşı etkileyen, nice branşın erbap çıkması müstelzim konuyken önceki değinme noktasında bulunan acele tıbbın bu mevzuyu sahiplenmesi, ihtimal de yürütülmesi yönünde hem devir kazandıracak bununla beraber insanların bu hayattaki zamanlarını sürdürmesinde en etkili, en yarayışlı hizmeti sunmuş olacaklar." dedi.

"Skolyoz Bir Hastalık mıdır?" sempozyumu

Prof. Dr. Nurettin Yiyit ayrıca, Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği (SATD) kabilinden Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastanesinde planlı "Skolyoz birlikte dert mıdır?" sempozyumuna da katıldı.

Burada mütekellim Yiyit, dünyada haziranın "Skolyoz Farkındalık Ayı" namına kutlandığını söyledi.

Skolyozun toplumda yüzdelik 3 oranında görüldüğünün altını çizen Yiyit, "Aslında işaret kemiğimiz, vücudumuzun etraflı yükünü yegâne başına sırtlanıyor. Bu işaret kemiğinin arada birlikte sağa, sola, arada birlikte de dönüp çeşidi bozuluyor ve insanların etraflı geleceğini etkileyecek sıkıntıya dönüşebiliyor." sanarak konuştu.

Prof. Dr. Yiyit, skolyozun önlenebilir ve otama edilmektedir birlikte dert bulunduğunu aktararak, şu şekilde bitmeme etti:

"Çok er zamanlarda ayırt edilirse egzersizlerle düzeltilebiliyor. Biraz hâlâ müterakki çağda yakalandığında ise hikmet tedaviyle baş döndürücü ağır defa büküm edilebiliyor. Çok ilerlediğinde ise işin içerisine cerrahi ameliyatlar giriyor. Amaç, oldukça bunu er yakalayıp, ferdin hayatında birlikte başağrısı olmaktan çıkarabilmek. Bunun düşüncesince doktorlardan baş döndürücü ana ve babalara iş düşüyor. Çocuklarını, ilkin çoğalma zamanında gözlemlerlerse işaret kemiğindeki sapmayı ayırt edebilirler. Omuzlardan birinin aşağıda birinin yukarıda olması, başının konumu üzere çocuklarında ayrımlılık gözlemlediklerinde behemehâl bu mevzuya eğilerek birlikte hekime götürmeliler."

Fizik otama kliniklerinde ilkin bol basamaklı skolyozların tedavisiyle ilgilenen bilimsel niteliği bulunan kadroları bulunduğunu aktaran Yiyit, başkaca encam düzeydeki skolyozları cerrahi engelleme fail birlikte özek olduklarını vurguladı.

SATD Başkanı olan, hastanenin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Evrim Coşkun da omurganın eğriliği anlamına mevrut skolyozun Türkiye'de canlı nüfusta görüldüğünü söyledi.

Tüm dünyada bulunduğu üzere Türkiye'de de skolyoz dair farkındalık oranının az olduğuna dikkati çekici Coşkun, yegâne amaçlarının, hastaların art dönüşümsüz problemlerden kurtulabilmesi düşüncesince er teşhis ve tedaviye birlikte an evvela başlanılması bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler