USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Balıkçılar av düşüncesince gökçe sulara açıldı

Yarın başlamış olacak avlanma sezonu öncesinde Çanakkale ve İzmir'de balıkçılar gökçe sulara açıldı.

Balıkçılar av düşüncesince gökçe sulara açıldı
31-08-2022 20:05
Canakkale,Izmir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, av yasağının bu geceleyin ½ si bakımından bitecek olmasından çevre balıkçıların denize açılıp ağlarını gökçe sulara bırakacağını söyledi.

Turan, Çanakkale'nin Biga ilçesine ilişkin Kemer köyünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2022-2023 av sezonu düşüncesince planlı törene katıldı.

Burada mütekellim Bülent Turan, Çanakkale’nin hususi müşterek site olmasının indinde ayrımsız sürede balıkçılık kenti bulunduğunu belirtti.

Bugün balıkçılar düşüncesince planlı törende müşterek araya geldiklerini tabir fail Turan, "Av yasaklarımız bu akşam ezanı bakımından bitiyor. Besmeleyi çekerek denize açılıyoruz. Çanakkale’miz 671 kilometre yoğunluk boyu uzunluğuyla Türkiye’nin ikinci levent boylu sahili bulunan elleme müşterek ilimiz. Avcılık çeşitliliği bakımından aşırı kalıp müşterek ilimiz. Birçok çokluk ürününün içre barındırıldığı hususi müşterek ilimiz. Çanakkale’mizde 12 bin balıkçımız var. Ortalama yerine balıkçılarımızın ½ si fiili yerine bu işi yapıyor. 835 sayı balıkçı teknemiz var, 23 barınağımız var. 9 kıta dış satım karşılayıcı 14 kıta su ürünleri pres tesisimiz var. 6 sayı midye istihsal tesisimiz var. Balıkta da iddialı bulunan müşterek ilimiz var. Karabiga karidesimiz var. Tescili meydana getirilen aşırı hususi müşterek karides, kazançlı kıymeti aşırı şimdi müşterek tomar diğerlerine göre. Bu alanda balıkçılığın artarak çoğalması düşüncesince koyu mesaimiz var. Bu sene Çanakkale’mizin göletlerine 1,5 milyon derece lezzetli su balığı bıraktık. Hem denizlerimizde hem de lezzetli sularımızda balıkçılığın gelişme göstermesi düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erhan Çiftçi ise 4,5 aydan buyana istirahatte olduklarını, havza ve ağlarının bakımlarını icra ettikleri belirterek, “İnşallah hayırlısıyla elleme müşterek av sezonu bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber de şu biçimde konuştu:

"Bu geceleyin yarısından itibaren inşallah geçmiş ağlarımızı denize atacağız. Bu sene denizlerimizde koskoca müşterek balık var. Çok heyecanlıyız. İki senedir müsilaj zımnında sezonlar sıkkın geçmişti fakat bu sene denizlerimiz aşırı elleme görünüyor. Hep beraberce inşallah vatandaşlara şimdi ucuza balık yedirmeye çalışacağız."

Dua edilmesinin arkası sıra denize oluşturulan balıkçılar, av sahalarına derece derece yasağın sona ereceği saati beklemeye başladı.

Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, siyasal partilerin temsilcileri ve aşırı sayıda yurttaş katıldı.

İzmir'de halat çözen balıkçılar av düşüncesince gökçe sulara açıldı

Yarın başlamış olacak avlanma sezonu öncesinde Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nda gönderi töreni düzenledi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, törende, ecdadın kanıyla, canıyla suladığı bu vatanın aşırı altın olduğunu, bu toprakları yurt kılanların gelişigüzel muhtelif nimetiyle yararlanma edilmesini sağladığını tabir etti.

Deniz, toprak, orman derece nimetlerin sürdürülebilir müşterek biçimde kullanılması icap ettiğini tamlayan Köşger, "Eğer olanakları en elleme biçimde değerlendiremiyorsak o devir ensesi kalın toprakların yok yoksul bekçileri olmaya bitmeme ederiz. Balıkçıların yürüteceği faaliyet, balıkçılığın gelişme göstermesi ve yurt geleceği açısından ehemmiyet bildirme ediyor. Bu açıdan devletimiz, hükümetimiz balıkçılığı da gelişigüzel muhtelif destekliyor." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da İzmir'in 629 kilometrelik yoğunluk boyu şeridine ehil bulunduğunu vurgulayarak, şehrin, balıkçılık açısından da ehemmiyetli müşterek yere ehil bulunduğunu kaydetti.

Daha evvela kentte biricik üstelik balıkçı barınağı olmadığını tabir fail Kaya, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın İzmir'den mebus talibi bulunduğu 2011 tarzı evveliyat yapmayı vadettiği 35 plan ortada barınakların da bulunduğunu, bu tarihten itibaren İzmir'in balıkçı barınaklarını kazanmaya başladığını söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye Güzelbahçe'deki barınağa desteği zımnında teşekkürname fail Kaya, "Ama ayrımsız yaklaşımı Seferihisar'da göremedik. İnşallah Seferihisar Akarca'da da balıkçı barınağı ika inadımızı sürdürüyoruz." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise denizlerin korunmasının önemini vurgulayarak, himaye ve gümrüksüz avcılıkla uğraş yardımıyla denizlerin şimdi bonkör olacağını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy birer mülakat yaparak av sezonunun fazlalaşan olmasını diledi.

Konuşmaların arkası sıra afsun edildi, denize artağanlık düşüncesince çiçek bırakıldı.

Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'ndaki 36 tekne, hazırlıklarının arkası sıra siren çalarak gökçe sulara ferahlamak neredeyse halat çözdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler