USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bakan Özer: “1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022'nin sonuna denli 1 milyon genci mesleksel eğitim merkezleriyle buluşturacaklarını belirterek, “Mesleki eğitim merkezlerine eşya yaptıran topu topu gençlerimize ayda bin 275 TL mutluluk adına dayanaklık etmek veriyoruz. İş kazalarına ve meslek

Bakan Özer: “1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız”
26-06-2022 21:04

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla “Mesleki Eğitimi Tercih Eden Öğrencileri Destekleme İş Birliği Protokolü” imzalandı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde meydana gelen imza törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Burada mütekellim Bakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkürname ederek, “Bursa'da başlamış bulunan mesleksel eğitimi motivasyon etmeyle ilişik öğrencilere burs programının yanan meşalesi Gaziantep'e sıçradı. Biliyorsunuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız 5 bin kıta öğrencimizi 2022-2023 eğitim talim senesinde mesleksel eğitimi yeğleme etmiş bulunduğu devir ayda 300 TL burs ödeme taahhüdünde bulundu. Birlikte tören düzeni imzaladık. Sonra Gaziantep'e gittik. Gaziantep'te açılışlarımız, ortaklık protokollerimiz vardı. Bir tanesi de Şahinbey Belediyesi'nin sınırlama yapılmaksızın ilçede mesleksel eğitim merkezini yeğleme fail topu topu gençlerimize 1 Temmuz tarihinden itibaren 12 ay nedeni ile ayda 500 TL burs programını başlatmış olduk. Sonra Konya'mıza ileti gönderdik. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız salim olsun bugün bizi bihakkın Konya'dan meslek eğitimiyle ilişik beniz bihakkın dönmemiz düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli tek tedarik yaptı. Ben menfaatlerini kutluyorum. Çalışma dostlarını kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız bihakkın tek kıstak insanı. İnsanlara fariza etmekten, onların hayatlarına güzellikler katmaktan iri kut almaktadır ki her insana kader imkânsız bu. Şimdi de mesleksel öğrenime gönlünden 3 bin öğrenciye 12 ay süreyle ayda 300 TL'lik burs verecek. Tabii tığ burada tek değişke yapacağız ve bu sayıyı 5 bin öğrenciye çıkaracağız” dedi.

“159 bin bulunan çırak-kalfa sayısı 530 bine çıktı”

Mesleki eğitim merkezlerini topu topu Türkiye'de güçlendirmeye çalıştıklarını kail Bakan Özer, “Mesleki eğitim merkezleri biliyorsunuz ki haftada 1 güneş okula 4 güneş işletmeye revan tabii mesleksel eğitimin Türkiye'deki karşılığı. 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımızın destekleriyle yürürlüğe giren 3300 izlemsel Mesleki Eğitim Kanunundaki ehemmiyetli değişiklikten sonraları 159 bin bulunan çırak-kalfa sayısı bu ülkede 530 bine çıktı. Bugün nedeni ile 530 bin çırak-kalfadan bahsediyoruz. Kat nüsha uygulamasından önceki Türkiye'deki mesleksel eğitim merkezlerindeki çırak-kalfa sayısı 249 bin 774'müş. Bugünkü gelinen nokta, katsayı uygulamasının hasarlarını bundan sonraları otama eden, acemi açılımlarla baş döndürücü elan çelimli şeyler söyleyen, geleceğe umutla icra vekili tek meslek eğitimi inşası. Cumhurbaşkanımızın da kamuoyuyla paylaşmış bulunduğu denli 2022'nin sonuna denli 1 milyon gencimizi meslek eğitim merkezleriyle buluşturacağız. Mesleki eğitim merkezlerine yük yaptıran topu topu gençlerimize ayda bin 275 TL mevki şekilde dayanaklık etmek veriyoruz. İş kazalarına ve meslek rahatsızlıklarına huzur da sigorta alıyoruz. 3. senenin böylecene da kalfa olanlar yüzdelik 30 alıyordu, onu da yüzdelik 50'ye çıkardık. Dolayısıyla o kardeşlerimiz de 2 bin 125 TL ecir alıyor. İşte bu burslarla o okuyan gençlerimiz bin 275 fazlalık 300, 2 bin 125 fazlalık 300 TL ile yollarına bitmeme edecek. Bunun ülkemizin başta ıvır zıvır ve ölçülü ölçekli bölüm düşüncesince baş döndürücü kalburüstü olduğuna inanıyorum. Konya'mız da bihakkın ıvır zıvır ve ölçülü ölçekli işletmelerin en yayılmış bulunan illerimizden tek tanesi. Onun düşüncesince bu plan baş döndürücü kıymetli. Tarım dalında mesleksel eğitim merkezleri baş döndürücü tanınmıyor. Genelde rastgele daim meslek liseleri hesabına programlar yapılıyor. Tarımda mesleksel eğitim merkezlerini de bu vesileyle başlatmış olalım. Bu burs programından da ağırlıklı şekilde tarımda mesleksel eğitim merkezlerinde arazi alacakları yararlandıralım. Dolayısıyla dü güzelliği tek noktada birleştirmiş olalım. Ben bu protokolün hayırlara fırsat olmasını diliyorum. Faydalanıcılarına başarılar diliyorum. İnşallah el birliğiyle valiliklerimiz, bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, şehremaneti başkanlarımızla beraberce bundan sonraları meslek eğitiminde acemi tek hikaye, acemi tek kalkınma hamlesini topu topu Türkiye'de bugün Konya'da bulunduğumuz düşüncesince Konya'dan başlatarak, iyi tek giriş yapacağız. Katkıda mevcut topu topu düzentileme arkadaşlarıma baş döndürücü teşekkürname ediyorum” halinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in göreve geldiği günden itibaren mesleksel eğitim noktasında baş döndürücü ağırbaşlı icraat yürüttüğüne aksan yaptı. Yerel yönetimler şekilde mesleksel eğitim dair arkalamak düşüncesince efor harcama ettiklerini kaydeden Başkan Uğur İbrahim Altay, “İnşallah bugün bu imza töreniyle beraberce mesleksel eğitimi yeğleme fail 3 bin öğrencimize 12 ay süresince 300 TL'lik burs desteği elde etmiş olacağız. Amacımız Cumhurbaşkanımızın anlatım etmiş bulunduğu şekilde; üreten, ihraç fail ve bu vesileyle gelişen tek yurt ortaya çıkarmak. Bunun düşüncesince Konya Büyükşehir Belediyesi şekilde elimizden mevrut rastgele şeyi hazırlamaya bundan sonraları da çabukluk edeceğiz. Bakanımıza hem Konya'ya teşriflerinden hem de başta mesleksel öğrenime gösterdiği destekten çevre teşekkürname ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Hem mesleksel eğitimin tekamülü hem eğimin tek gereksinimlerle bu arada belediyelerimizle bu arada bire tek noktada buluşarak desteklenmesi baş döndürücü önemli. Konyalılar yerine Milli Eğitim Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürname ediyorum. İnsanın çevreyle alakalı olması, evlatların okurken bire tek sürede başta mesleksel eğitimle bu arada baş döndürücü elan işle, baş döndürücü elan öğretiyle, baş döndürücü elan çevreyle alakalı olması hem mesleksel kapasitenin geliştirilmesi hem dişi olması hem de ferdin ve camianın tekamül etmesi açısında baş döndürücü önemli. Bakanlığımızın açtığı bu yatak eğitime, marifete baş döndürücü iri yardım sunacak” sanarak konuştu.

Konuşmaların peşi sıra Konya'da mesleksel eğitimi yeğleme eden, yamaklık eğitimi meydan 5 bin öğrenciye maaş 300 TL burs olanağı sunacak protokolün imzaları atıldı.

Enver Furkan Çelebioğlu - Arda Akın Akkoca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler