USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Dönmez: Türkiye, Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküp doğal taş yağı lambası yağı alacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin 10 sene süreyle Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküp doğal kavara tedbir edeceğini bildirdi.

Bakan Dönmez: Türkiye, Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküp doğal taş yağı lambası yağı alacak
30-01-2023 12:11
İstanbul

Dönmez, Albayrak Medya kabilinden planlı Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ndeki konuşmasında, Karadeniz gazı, çekirdeksel enerji, saf taş yağı lambası lambası depolama, taş yağı lambası lambası merkezi, yenilebilir enerji, eşsiz arazi elementleri kabilinden konuların gelecekte ehemmiyetli gösteriş oynayacağını anlatım etti.

Karadeniz'deki saf taş yağı lambası lambası keşfine bağlı değerlendirmede mevcut Dönmez, "Karadeniz gazı şu anki rezerviyle tahminî 30 salname ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte. Yeni keşiflerle bu müddet şimdi da uzayacak. Doğal taş yağı lambası lambası iletim, dağıtım, ambarlama işleri minimum 50 yıla ayrıca şimdi fazlasına istikbal ediyor. Yenilenebilir erke hakeza, gelişigüzel müşterek tesisin minimum 30-35 salname yararlanma ömrü var. Biz bu anlayıştan yola çıkarak Türkiye Yüzyılı'nın gücünü doğacak yüzyıla taşıyacak ekranların yerine Yüzyılın Enerjisi dedik." sanarak konuştu.

"Karadeniz'de Faz-1'de eksiksiz kuyuların sondajı tamamlandı"

Dönmez, Karadeniz'de kükremek tabanına mecmu 42 ünitenin 33'ünü kükremek tabanına indirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Denizden doğacak gazı karada işleyecek Doğal Gaz İşleme Tesisimizin inşasının yüzdelik 90'ını tamamladık. Tesisin devreye katılması düşüncesince lüzumlu işlev testlerine de etap derece başladık. Yine hanuman ayında kükremek tabanındaki çatı emek harcamaları tamamlanarak, orada da evvel sınav çalışmalarına başladık. Fatih Sondaj Gemimiz Türkali-11 kuyusundaki sondajını tamamladı. Böylece Faz-1 düşüncesince müstelzim eksiksiz kuyuların sondajını tamamlamış olduk. Yavuz, Türkali-5 kuyusunda fevk tamamlama, Kanuni de Türkali-10 kuyusunda yaklaşan vakitte madun bitirme operasyonlarını bitirecek. Çaycuma-1 kuyusundaki keşfin peşi esna o alanda de dünkü araştırma çalışmalarımız olacak. Tespit kuyuları açacağız. Bölgeye bitişik benzeşim yapıdaki öbür yer bilimsel sahalarda yapacağız bu sondajları. Oralardan da milletimize dünkü müjdeler vermeyi imge ediyoruz. Bu müjdelerin devamı geldikçe ve hayattaki eder oynaklığı azalmaya başladıkça bunları iskonto şekilde yurttaşlarımıza da yansıtacağız."

Sanayinin kullandığı saf gaza yüzdelik 13 ila 16 iskonto yapıldığını anımsatan Dönmez, "Serbest piyasadan yalıtım meydan iri endüstri kuruluşlarımızın maliyetlerinde yüzdelik 15'e denli müşterek düşme olacak. Fiyatlarda düşme seyrederse mart kocaoğlan arasında de müşterek iskonto olabilir." dedi.

"Üçüncü FSRU müşterek hafta ortamında Türkiye'de"

Dönmez, üçüncü FSRU gemisinin müşterek hafta arasında Türkiye'de olmasını beklediklerini, geminin evvel yükünü alarak seyre başladığını söyledi.

Geminin Saros FSRU terminalinde kullanılmak az daha orada demirleneceğini aktaran Dönmez, bilhassa yazları düzene taş yağı lambası lambası gübre gereksinimi bulunmadığı zamanlarda bu gemilerle LNG nakil işini de yapabilme esnekliğini kazandıklarını dile getirdi.

Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin dünkü FSRU gemisini hizmete alacaklarını vurgulayarak, "Saros FSRU ile tüketimin dip bulunduğu Trakya alanına dünkü müşterek antre noktası şimdi kazandırmış olacağız. Daha da önemlisi, taş yağı lambası lambası tecim merkezi amacımız doğrultusunda bilhassa Balkanlar iktisap etmek az daha lehçe taş yağı lambası lambası ticaretinde şimdi çalışan müşterek aktör olacağız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, taş yağı lambası lambası tecim merkezi iktisap etmek düşüncesince eksiksiz adımları atıyor"

Gaz ticareti merkezi düşüncesince derinlemesine süredir dip müşterek erke diplomasisi yürüttüklerini de kaydeden Dönmez, akıbet 1 yılda Avrupa'dan Orta Asya ve Körfez'e denli 15 ülkeyi görüşme ettiklerini söyledi.

Dönmez, bu kapsamda evvel adımın Bulgaristan ile atıldığına değinerek, "Bulgaristan ile 2035'e denli sürecek salname tahminî 1,5 bilyon metreküplük taş yağı lambası lambası hazırlık anlaşması imzaladık. Bu sığa Bulgaristan'ın salname taş yağı lambası lambası tüketiminin tahminî yüzdelik 30'una bedel geliyor. 13 salname müddette Bulgaristan'a mecmu 20 bilyon metreküplük müşterek taş yağı lambası lambası akışı olacak. Bulgaristan'ın birlikte Kuzey Makedonya, Romanya ve Moldova ile de benzeşim süreçleri yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni yatırımlarla semt ülkelerine baş döndürücü çelimsiz müşterek müddette 3 kata denli saf taş yağı lambası lambası tedarikinde artım potansiyeli bulunduğunu kaydeden Dönmez, şöyleki bitmeme etti:

"Buradan evvel el anons edeceğim dünkü müşterek gelişmeyi sizlerle pazarlık etmek istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman'da. Umman ile dünkü müşterek taş yağı lambası lambası alıntı anlaşması imzalıyoruz. Umman'dan salname 1,4 bilyon metreküplük taş yağı lambası lambası hazırlık edeceğiz ve mutabık olmamız 10 sene muteber olacak. Daha sonradan gene makul şerait oluşursa anlaşmayı sürdürme imkanımız da lakırtı konusu. Başta Avrupa iktisap etmek az daha dünyanın taş yağı lambası lambası tedariki problemi çekmiş bulunduğu müşterek dönemde, Türkiye, taş yağı lambası lambası tecim merkezi iktisap etmek düşüncesince eksiksiz adımları atıyor."

Dönmez, bundan ahir hedeflerinin müstahsil ve mahveden devletleri müşterek araya sağlamak ve alanda başvuru taş yağı lambası lambası fiyatının tespit edildiği taş yağı lambası lambası tecim merkezi durumuna neşet etmek bulunduğunu vurguladı.

Bu kapsamda, İstanbul'da 14-15 Şubat'ta İstanbul Gas Summit düzenleyeceklerini duyuran Dönmez, zirvede Orta Doğu, Akdeniz, Hazar ve Orta Asya'nın pınar ülkeleriyle, Avrupa'nın mahveden ülkelerinin müşterek araya getirileceğini bildirdi.

Dönmez, zirvenin mottosunu "Securing the Future Together (Geleceği Birlikte Güven Altına Almak)" şekilde belirlediklerine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Zirvede erke bakanlarının birlikte amme gurur ve kuruluşlarının, hususi piyasanın ve arsıulusal erke örgütlerinin fevk düzem temsilcilerini ağırlayacağız. Zirvede, toptan gelişmelerin erke sektörüne etkilerini, arz-talepteki değişimleri, fiyatlandırmaları ve toptan sunma güvenliği mevzularını ele alacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler