USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ayak parmaklarıyla elektronik beyin kullanarak ibret etkin SP hastası Ümithan Yılmaz liseyi bitirdi

Serebral Palsi problemine ilişkin anadan doğma el ve ayaklarını kullanamayan fiziki sakat 46 yaşındaki Ümithan Yılmaz, "Kendimi gökdelenin adına çıkmak kabilinden hissediyorum." dedi.

Ayak parmaklarıyla elektronik beyin kullanarak ibret etkin SP hastası Ümithan Yılmaz liseyi bitirdi
17-09-2022 13:04
Ankara

Fiziksel mânialı Serebral Palsi (SP) hastası 46 yaşındaki Ümithan Yılmaz, kadem parmaklarıyla kullandığı elektronik beyin sebebiyle engin eğitimle liseyi bitirip diplomasını aldı.

Öğretmen ana babanın üçüncü evladı bulunan ve hedeflerine iktiran etmek düşüncesince bariyer tanımayan Ümithan, ortak taraftan hususi ortak kuruluşa ayrışık mevzularda endamsız videolar hazırlayarak zat parasını kazanıyor, gayrı taraftan elektronik beyin programcısı olabilmek düşüncesince darülfünun sınavına hazırlanıyor.

Ümithan'ın 74 yaşındaki yükümlülük hoca babası Gürcan Yılmaz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, oğullarının 1976'da 7 aylıkken dünyaya geldiğini söyledi. Baba Yılmaz, "Doğduktan 5 çağ sonradan hepatit komasına girdi. Çeşitli vilayetlerde doktora götürdük, altı ay sonradan Hacettepe Üniversitesi'nde önceki tanılama konuldu. O devirde spastik bulunduğu ve beyninde hasar geliştiği tabir edildi. Hastalığın tedavisinin bulunmadığı belirtildi." niteleyerek konuştu.

Baba Yılmaz, Ümithan'ın etraflıca soluklu tedavi, strateji ve fiziki aktivitenin artırılmasına müteveccih ağırbaşlı ve zahmetli ortak proses geçirdiğini, elan ortak tomar imkandan yararlanabilmek düşüncesince de Manisa'dan Ankara'ya yerleştiklerini anlattı.

Beyinde oluşan hasar zımnında çocuğun belirtik başlı kaslarını kullanmakta müşkül çekmesine kez açan Serebral Palsi teşhisi konulmuş bulunan Ümithan'ın zeka engeli bulunmadığından, yaşıtlarıyla ayrımsız algıya eş bulunduğunu vurgulayan ata Yılmaz, oğullarının nazar boncuğu koşulda terbiye bilimi bilimi ve öğretiminden vazgeçmediğini aktardı.

Baba Yılmaz, bu süreci şu şekilde anlattı:

"Ben de terbiyeci olduğum düşüncesince 'Yetişkinler alfabesi' realizasyon ettim. Ümithan, bu alfabeyi de doğrudan kavradı. Bunlara çalıştırıyordum ve sonradan sınav ediyordum. Fiziksel engelinden çevre yazamıyordu lakin okumayı söktü, kısaca 7 yaşlarında okumayı öğrendi. Parmaklarına çeşit taktık yazabilmesi düşüncesince lakin baş döndürücü yükümlülük oluyordu. Bunun üstünde elektronik beyin almamızı istedi. Televizyonda elektronik beyin kullanımını özetleyen programları izliyordu. Bilgisayar aldık ve zat çabasıyla herhangi ortak şeyi öğrendi. 'Ben de okulu bitirip icazetname kabul etmek istiyorum' dedi. Oğlumun eğitimini tamamlaması düşüncesince daima indinde olduk, ona inandık. evvel kıraat belgesini aldı, peşi sıra ilkokuldan ve ortaokuldan izinli oldu. Şimdi de liseyi bitirdi."

"Allah, bana ve annesine sağlık, çelim versin de peşinden koşabilelim"

Baba Yılmaz, oğlunun başarılarını görmenin kendisi düşüncesince en şişman büyüklük olduğunu, fakat ortak çağ yaşamda yegâne başına kalabileceğini düşünmenin ise en koyu bedbahtlık bulunduğunu söyledi.

Kişisel hizmet ve gereksinimlerini zat yapamayan Ümithan'ın herhangi ortak devir indinde olmaya bitmeme edeceklerini gözleri dolarak aktaran ata Yılmaz, "Allah, bana ve annesine sağlık, çelim versin de peşinden koşabilelim." dedi.

Hayatın herhangi ortak şeye karşın bitmeme ettiğini ve yaşarken de herhangi ortak bölgede Ümithan'ın elde etmiş bulunduğu başarıların tadını çıkarmaya çalıştıklarını ve onunla alım çalım duyduklarını dile getiren Baba Yılmaz, "Oğlumun bu çabayla liseyi bitirmesi, onun uzaya gitmesi gibi. O derece mutluyum." niteleyerek konuştu.

"Oğlum, nice insan düşüncesince ortak gösteriş model"

72 yaşındaki yükümlülük hoca ana Suzan Yılmaz da muallimlik yaparken okuldan döndükten sonradan oğluna işledikleri derslerimizi anlattığını ve baş başa çalıştıklarını, deneyler yaptıklarını belirtti.

Anne Yılmaz, "Eğitimlerini evde fiilen tamamladı, on paralık okula gitmedi. elektronik beyin ile tanıştıktan ortak müddet sonradan adlı sanlı elektronik beyin firmasının kurucusu Steve Jobs vefa ettiğinde kuruluşa andıran attı ve bilgisayarı ne kullandığını anlattı. Onlar da doğrudan iletişime girdiler, baş döndürücü ilgilendiler." dedi.

Ümithan'a, bunun terbiye bilimi bilimi yaşamını icazetname ile taçlandırmak düşüncesince şişman güdeleme verdiğini özetleyen ana Yılmaz, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"Artık diploması olsun istiyordu. Öyle ısrarcıydık ki bu isteğinde psikoloğa götürdük. O da sen baş döndürücü değerli ve zekisin, bu mevzuda da neden bu derece ısrar eden oluyorsun?' dedi ve Ümithan da ona 'sizin diplomanız olmasaydı ego buraya gelmezdim' niteleyerek karşılık verdi. O derece kararlıydı. Çok çalıştı, 2019'da ilkokul, 2020'de rüştiye diplomasını aldı. Salgın sürecinde de ortaöğretim düşüncesince çalıştı, online namına sınavlara girdi ve deminden Açıköğretim Lisesi'nden izinli oldu. Oğlum, nice insan düşüncesince ortak gösteriş model, gururluyuz. Bu süreçte Serabral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) de daima yanımızda oldu, bizi baş döndürücü aydınlattı."

Ümithan'ın SERÇEV sebebiyle işe girdiğini ve hususi ortak şirkette muhtemelen mevzularda endamsız videolar hazırlayarak minimum ücretten aylık aldığını özetleyen Yılmaz, "Online çalışıyor, ortak bap veriyorlar, onunla ilişik videoteyp hazırlıyor. Kendi parasını kazanıyor onu da teknolojik ürünlere harcıyor. Buradan her insana tavsiyem, çocuklarınıza güvenin ve inanın." niteleyerek konuştu.

Ümithan da "Kendimi gökdelenin adına çıkmak denli hissediyorum. Gelecekte üniversiteyi dönmek isterim lakin yükümlülük olacak. Bilgisayar programcılığı istiyorum. Herkes benim denli asi olsun." laflarıyla duygularını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler