USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avrupa'nın Rus gazına alternatifi ABD, Katar ve Avustralya LNG'si kendisine görülüyor

Avrupa, Rusya-Ukrayna geriliminin yarattığı jeopolitik riskler dolayısıyla seçenek doğal doğal taş yağı lambası tedariki arayışında rotasını ABD, Katar ve Avustralya'ya çevirdi.

Avrupa'nın Rus gazına alternatifi ABD, Katar ve Avustralya LNG'si kendisine görülüyor
28-01-2022 11:22
Izmir

Geçen haftadan buyana Rusya ile Amerika ve NATO ortada Ukrayna zımnında yükselen tansiyon, Avrupa'nın natürel taş yağı lambası lambası ihtiyacının yüzdelik 40'ını karşılayan Rusya'ya müeyyide uygulanmasına müteveccih senaryoların tartışılmasına sefer açtı.

Söz konusu yaptırımların yaşama geçirilmesi durumunda, küsurat gerilimin Avrupa'nın taş yağı lambası lambası tedarikini riske sokacağı düşünülürken, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson, güzeşte hafta meydana getirdiği açıklamada, eş ülkelerle Avrupa'ya taş yağı lambası lambası arzını açık açık tezyit ihtimalini görüştüklerini bildirdi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Amerika Ulusal Güvenlik Konseyi ve Dışişleri Bakanlığından yukarı düzem yetkililer de Rusya'nın natürel gazı kesmesi ihtimaline cevap Avrupa'nın ihtiyacının karşılanması düşüncesince Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki natürel taş yağı lambası lambası üreticileriyle görüştüklerini belirtti.

Bu devletler ortada dünyanın en iri sıvılaştırılmış natürel taş yağı lambası lambası (LNG) tedarikçilerinden Katar'ın da bulunmuş olduğu tabir edilirken, Amerika Başkanı Joe Biden'ın doğacak hafta Beyaz Saray'da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi ağırlayacağı ve bu mevzuları görüşeceği kestirim ediliyor.

"ABD, Avrupa'ya eş süredir ehemmiyetli miktarlarda LNG gönderiyor"

Brookings Enstitüsü Enerji Güvenliği ve İklim İnisiyatifi Müdürü Samantha Gross, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Birliğe doğacak fazladan kapasitenin LNG'den sağlanabileceğini söyledi.

Avrupa'nın seçenek taş yağı lambası lambası rotalarının netleşmeye başladığını dile getiren Gross, "ABD, Katar ve Avustralya, dünyanın en iri LNG üreticileri ve Avrupa düşüncesince evvel başvurulabilecek noktalar. Biden yönetimi kimlerle görüştükleri dair aşırı davranışlarında ölçülü fakat bu devletler en beklenen adaylar." dedi.

Gross, ABD'nin Avrupa'ya eş süredir ehemmiyetli miktarlarda LNG gönderdiğini belirterek, "Belki bu hacim az buçuk şimdi artırılabilir fakat sonuç çağda ABD'nin dünyanın en iri LNG ihracatçısı pozisyonuna gelmesi, endüstrinin efdal erke tutarları noktasında ne derece düzen bağı çalıştığını gösteriyor. Bu sebeple geriye küsurat aşırı eş tomar LNG kapasitesi olup bulunmadığı da şüpheli." niteleyerek konuştu.

Farklı destinasyonlara gidecek LNG kargolarının Avrupa'ya yönlendirilebileceğini de kail Gross, şunları kaydetti:

"Bir hacim LNG'nin Asya'dan Avrupa'ya yönlendirileceğine inanırım fakat vanaların yaptırımlara gönül rahatlığı ağız ağıza kapatılması yerinde bu LNG, Rus borazan gazını ikame etmeye ehliyetli değil. Eğer Rusya Avrupa'ya borazan gazı ihracatını azaltır yahut ağız ağıza durdurursa, bu global taş yağı lambası lambası tedariki düşüncesince de ehemmiyetli eş zayi olur. Farklı kaynaklardan karşılanabilir ve taşınması emeksiz bulunan petrolün aksine, natürel taş yağı lambası lambası özel borazan çizgileri yahut LNG altyapısıyla taşınabiliyor. Bu da değme yerde bulunmuyor. LNG talebi ansızın eş biçimde artarsa, bu tamamı LNG kullanmakta olanları etkiler. LNG'nin iri eş bölümü etraflıca dönemli sözleşmelerle tedbir edilmektedir fakat ilginin ansızın çoğalması değme yerde ağırbaşlı eş edisyon yaratacaktır."

"Avrupa'ya taş yağı lambası lambası tedarikinin durması global erke sektörünü de menfi etkiler"

Avrupa Politika Merkezi Analisti Marco Giuli de hoppadak Ukrayna üstünden meydana getirilen sınırlanmış eş taş yağı lambası lambası akışı kesintisi durumunda, bundan etkilenen AB ülkelerinin ambarlama kapasitelerini kullanarak kesintiyle başa çıkabileceklerini, fakat Ukrayna üstünden anlamsız taş yağı lambası lambası miktarında gayrimeskûn el altında zamanı eş düşme görüldüğünü tabir etti. Giuli, "Rusya tedarikinin bütün bütün ortadan kalkması ise şu anda aşırı uzakta görünüyor." dedi.

Giuli, global taş yağı lambası lambası arzının daralmasıyla efdal erke fiyatlarının görüldüğüne ayraç ederek, "Bu koşullar altında Rusya haricinde aşırı eş tomar redif yetenek yok. Rusya'nın bildirme kesintilerinin ikamesi fakat ambarlama ve LNG rotalarının değiştirilmesiyle sağlanacaktır. Bu da LNG kargo rotalarının Asya'dan Avrupa'ya yönlendirilmesi düşüncesince Avrupa'daki fiyatların akıllıca ölçüde olmasından geçiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın Avrupa'ya taş yağı lambası lambası tedarikini durdurmasının global erke sektörünü de menfi etkileyeceğini dile getiren Giuli, şunları tabir etti:

"Örneğin, Rusya'nın arsıulusal görüntü transferi sistemi SWIFT'ten çıkarılması ticari işlemleri içten etkileyebilir ve hoppadak natürel taş yağı lambası lambası piyasalarında değil kabak yer yağı ve yer yağı ürünleri piyasalarında da paha artışlarına sefer açabilir. Ancak gine de bu şu anda ihtimalli eş senaryo adına görünmüyor. Arz daralması dönemlerinde, Rusya karşıtları erke endüstrisi düşüncesince belli başlı muafiyetleri yeğleme edebilir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Alanyaspor3345-3
9Sivasspor3244-5
10Antalyaspor3242-1
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3336-13
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler