USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya Başbakanı Scholz: AB genişlemeye kendisini hazırlamalı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği'nin (AB), kendisini genişlemeye hazırlaması icap ettiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz: AB genişlemeye kendisini hazırlamalı
19-06-2022 01:02
Berlin

Scholz, Alman Haber Ajansına verdiği röportajda, AB'nin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından buyana Ukrayna'yı beraberce ve azimli yan yana halde desteklediğini belirterek, AB'nin bu bütünlük ruhu süresince cereyan etmeye bitmeme etmesini istedi.

Ukrayna'ya AB'ye namzetlik statüsü verilmesine bağlı yan yana soruya cevaben Scholz, AB'ye revan yolun bedava olmadığını, bu yola genişlemek talip rastgele adayın nice şartı namına getirmesi icap ettiğini tabir etti.

Scholz, AB çeşidinden adaylara aksiyon olduğuna değgin konkre şeyler sunulmasının da ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Aksi takdirde namzetlik statüsünün tek şeye götürmediği duygusu ortaya çıkar. Batı Balkanlardaki devletlere ağır olduğumuzu göstermeliyiz. Arnavutluk ve Kuzey Makedonya, AB üyeliğine bağlı konkre müzakerelere doğmak düşüncesince kâffesi koşulları namına getiriyor. Bu (müzakereler) demin başlamalı." sanarak konuştu.

AB'nin de kendisini yenilemesi icap ettiğini kail Scholz, "AB, genişlemeye kendisini hazırlamalı. Bunun düşüncesince yapılarını ve değişmeyen kabul etme süreçlerini modernize etmeli." dedi.

Scholz, bugün oy birliğiyle değişmeyen tahsil edilen rastgele obje düşüncesince rastgele devir oy donanması gerekmediğini, bunu, AB Liderler Zirvesi'nde ayrıksı konuların indinde ele alacaklarını kaydetti.

AB'ye ortaklık şartlarının acele namına getirilmesinin, devletlerin ve bu devletlerin vatandaşlarının elinde bulunduğunu dile getiren Scholz, "Eski Makedonya, Yunanistan ile yan yana anlaşmazlığı halletmek düşüncesince ismini Kuzey Makedonya adına değiştirdi ve bunu icra ettiği düşüncesince ödüllendirilmedi. Böyle yan yana obje yan yana hâlâ olmamalı. Adaylık statüsü ile rüya görüntülemek ve umudun fon kırıklığına sefer açmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "BM Genel Sekreterinin Ukrayna tahılı düşüncesince ihraç koridorları açım çabalarını destekliyoruz"

Başbakan Scholz, hayattaki gıda krizine bağlı adına da değerlendirmede bulundu. Scholz, Rusya'nın Ukrayna'da başlatmış olduğu savaşın kâffesi evren düşüncesince neticeleri bulunduğunu belirtti.

Bu mevzuda toptan dayanışmaya gerekseme olduğuna ayraç fail Scholz, "Gıda güvenliği peylemek düşüncesince toptan yan yana teşebbüs başlattık. Ukrayna'daki hububat ambarları dolu. Milyonlarca titrem hububat ihraç edilmeyi bekliyor." dedi.

Ukrayna'nın Karadeniz'den mevrut Rus saldırılarına dirlik sığınmak düşüncesince limanlarını mayınlamak durumunda kaldığını tamlayan Scholz, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Ukrayna tahılı düşüncesince ihraç koridorlarını açım çabalarını destekliyoruz. Müzakereler levent boylu süredir bitmeme ediyor ve gidip geliyor. Bir geçim sağlanmasını evren düşüncesince beklenti geçirmek lazım. Rusya, güvenli nakliyata olanak vermesi ve bire yan yana sürede tatminkâr yan yana halde hakeza yan yana koridoru karışma düşüncesince kullanmayacağı güvencesi vermelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Scholz, Ukrayna limanlarına erişim düşüncesince Birleşmiş Milletler misyonunun fariza almasının düşünülüp düşünülmeyeceği sorusuna, bu konuların tümünün şu anda etüt edildiği, fakat bunlar kendince halkoyu uğrunda kurgu yapmanın bu kavi müzakereleri olduğu için hâlâ da karmakarışık bir duruma getireceği cevabını verdi.

- G7 Zirvesi

Şansölye Scholz, Almanya'nın çevrim başkanlığında 26-28 Haziran'da Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda yapılacak G7 Zirvesi'nde ele alınacak mevzular ortada hava değişikliği, dijitalleşme ve demokrasinin olacağını tabir etti.

Bu zirveden yan yana bütünlük sinyali çıkmasından aşırı kıvançlı olacağını tamlayan Scholz, "Zirve el erki yaşamına acemi yan yana ayn gelmek düşüncesince yan yana baş ​​noktası olabilirse bu, hususi yan yana muvaffakiyet olur." sanarak konuştu.

Dünyanın 30 sene sonraları bugün olduğu için hâlâ yan yana tomar aşırı kutuplu olacağını kail Scholz, "Birçok çelim merkezi olacak. Sadece dü yahut üç değil. Buna karşın bu dünyanın beraberce çalışmasını ve burada demokrasilerin merkezi gösteriş oynamasını başarırsak bu, ileriye akıllıcasına şişman yan yana etap olur." dedi.

Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Ukrayna'nın başkenti Kiev'e icra ettiği ziyarete de değinerek, Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik yürüttüğü savaşın hırslı yıkımları geride bıraktığını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya tasallut kararıyla hırslı yan yana suçu üzerinde aldığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler