USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Terörü kaynağında hatim mücadelemize bitmeme edeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yıldırıcı grupların vekalet savaşlarının maşası adına kullandığını belirterek, "Terörü kaynağında hatim mücadelemize bitmeme edeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Terörü kaynağında hatim mücadelemize bitmeme edeceğiz
21-11-2022 17:09
Bakü

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yıldırıcı grupların vekalet savaşlarının maşası namına kullandığını belirterek, "Birileri yıldırı gruplarına silahlar verip onlara destek sunar verip onları motivasyon ederken Türkiye nerede olurlarsa olsunlar bu yıldırı gruplarının faaliyetlerini sonlandırmak düşüncesince kararlılıkla zımnında bitmeme ediyor. Terörü kaynağında hatim mücadelemize bitmeme edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Yeni Azerbaycan Partisinin (YAP) 30. yapılış yılı etkinliğine eklenmek neredeyse geldiği Bakü'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yıldırı örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden meydana getirilen yıldırı saldırısına bağlı değerlendirmede mevcut Kurtulmuş, terörün orospu çocuğu yüzünü ortak defa hâlâ ortaya koyan çıyan ortak saldırıyla dirlik karşıya olduklarını belirtti.

Terörün rüçhan hedefinin kullanıcılarını yıldırmak ve oynatmak bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, saldırıda martir bulunan sivillere yağmur diledi.

Kurtulmuş, terörün sonuç 15 yılda ortak güzel azgınlaşarak dünyanın gelişigüzel durumunda insanlığın giriş belası biçimine geldiğini belirterek, "Bir vekalet savaşları düzenine geçildi. Terör örgütlerinin gelişigüzel biri maşadır. O füzeyi atan da o bombayı atan da o silahlı saldırının içinde mevcut da maşanın ucundaki pisliklerdir. Esas bu maşaları kullananlar, yıldırı örgütleri yoluyla diyalekt ve toptan ölçekte kişi güçlerini, kuvvet alanlarını çoğaltmak talip kimi ülkeler, kimi çevrelerdir. Şimdi ortak roket atıldı. Bu füzeyi ki verdi? Oradaki yıldırı örgütünün adamları rastgele ortak şarküteriden bunu satın almadılar. Bu füzeleri verici devletler, devletler ve kimi çevreler maatteessüf dünyanın gelişigüzel durumunda bu saldırıları daim desteklediler. Niçin? Nüfuz alanlarını artıracaklar ve bu bölgede istedikleri halde budunsal yapıyı, nüfus bilimsel yapıyı değiştirecekler." niteleyerek konuştu.

Terör gruplarına geri hizmet destek, tabanca ve duyum desteği vermenin beraberinde kişi başkentlerini açarak siyasal dayanak noktası verenlerin kimler bulunduğunu bildiklerini vurgulayan Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Terörün arkasındaki asal güçlerin kimler bulunduğunun farkındayız. Mücadelemiz ortak adamlık mücadelesidir. Tüm insanlığı teröre dirlik adamlık cephesinde arazi almaya çağırıyoruz. Biz hoppadak oynatılan kuklaya bakmıyoruz, kuklanın ipini elinde markajcı kuklacıları biliyoruz, tanıyoruz ve onlara dirlik savaş ediyoruz. Son yıldırıcı kalmayıncaya denli değil onun ortak üzerindeki safhada terörü besleyici dört başı mamur altyapının ve şartların ortadan kaldırılması sonuncu hedefimizdir. Türkiye'nin meydana getirdiği uç ötesi operasyonların amaçlarından biri de budur. Birileri yıldırı gruplarına silahlar verip, onlara destek sunar verip onları motivasyon ederken Türkiye nerede olurlarsa olsunlar bu yıldırı gruplarının faaliyetlerini sonlandırmak düşüncesince kararlılıkla zımnında bitmeme ediyor. Terörü kaynağında hatim mücadelemize bitmeme edeceğiz. Uluslararası bölgede da terörün arkasındaki dört başı mamur siyasi, istihbari ve askeri desteklerin sonlandırılması düşüncesince dört başı mamur gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz."

Kurtulmuş, Azerbaycan temaslarını da değerlendirerek 30. yapılış yılı etkinliğine katılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının tebriklerini ilettiklerini, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le velut müzakere gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türkiye ile Azerbaycan'ın yanlışsız ilişkilere cemaat olduğunu, gelişigüzel bölgede bitmeme fail bu ilişkilerin siyasal partiler ortada da bitmeme etmesinin dü ülkenin yararına bulunduğu kanaatinde olduklarını dile getiren Kurtulmuş, "Epey ortak süredir YAP ile AK Parti ortada bitmeme fail dostça ilişkilerin hâlâ da geliştirilmesi kararını aldık. YAP ile AK Parti arasındaki bu birlikteliğin öteki Türk cumhuriyetlerinin siyasal partilerine de dağılma ettirilerek hâlâ açık katılımlı ortak bir duruma gelmesi hususunda düşünüm alışverişinde bulunduk." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler