USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen atak müşterek adamlık suçud

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen hamle ile ilgili, "Bunun birlikte adamlık suçu olduğunu, bunun etraflı insanlığa üzerine işlenmiş bulunan açık, aleni birlikte hamle bulunduğunu birlikte el hâlâ tabir eylemek isteriz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen atak müşterek adamlık suçud
27-01-2023 00:09
Kütahya

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen saldırının arkası sıra gine ayrımsız siyasi bozuntusu, faşist, rasist insanın bu kez Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içinde olabileceği olup bitenleri geliyor. Bunun müşterek adamlık suçu olduğunu, bunun halis muhlis insanlığa için mamul bulunan açık, aleni müşterek hücum bulunduğunu müşterek el şimdi tabir geçirmek isteriz." dedi.

Regaip Kandili nedeniyle zamanı Kütahya Ulu Cami'ye mevrut Kurtulmuş, cami uğrunda partisi kabilinden planlı vatandaşlara Kur'an-ı Kerim üleştirme programına katıldı.

Kurtulmuş, burada gazetecilere icra ettiği açıklamada, ongun üç ayların Müslüman milletlere huzur, ongunluk ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

İnanca meydana getirilen saldırıları aşırı etraflıca üzüntüyle, nefretle karşıladıklarını tamlayan Kurtulmuş, şöyleki konuştu:

"Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e meydana getirilen saldırının arkası sıra gine ayrımsız siyasi bozuntusu, faşist, rasist insanın bu kez Danimarka'nın başkentinde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi içinde olabileceği olup bitenleri geliyor. Bunun müşterek adamlık suçu olduğunu, bunun halis muhlis insanlığa için mamul açık, aleni müşterek hücum bulunduğunu müşterek el şimdi tabir geçirmek isteriz. Bu Ebu Cehillere hatırlatırız ki Ebu Cehil'in, Ebu Leheb'in İslam'ı bulunmayan etmeye, Kur'an'ı bulunmayan etmeye gücü yetmedi. Sizler elbette Kuran'ı ortadan kaldırmaya, elbette Müslümanlara ve İslam'a dokunca vermeyi düşünüyorsunuz? Niyet ediyorsunuz. Bu esasta görülmedik hain, görülmedik adamlık dışı ötekileştirici müşterek saldırıdır ve teklifsizce içe halis muhlis Avrupa kıtasını ve halis muhlis Batı dünyasını maatteessüf teklifsizce içe kemirici iri müşterek zehirdir."

Kurtulmuş, bu ağılı dalganın Müslümanlara, İslam'a dokunca veremeyeceğini, en iri ziyanı Avrupa'ya ve Batı yaşamına vereceğinin aşikar bulunduğunu dile getirdi.

Yapılan eylemin düşün özgürlüğü ve demokrasiyle en küçük müşterek ilişkisinin olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Böylesine faşist, ırkçı, ecnebi düşmanı, İslam ve başta Türkiye düşmanı siyasi müsveddelerinin 'bu müşterek demonstrasyon hakkıdır. Bu müşterek düşün özgürlüğüdür. Bu müşterek demokrasinin parçasıdır. Demokrasinin gereğidir' kabil şişirme haber gerekçelerle korunum dibine alınması, korunması ve eylemlerini bu halde yapabilmesi esasta Avrupa'nın geldiği yeri da göstermesi itibarıyla ilginçtir."

Yapılan eylemin direkt doğruya dünyada tahminî 2 milyara vasıl Müslüman nüfusun tamamını amaç düzlük inançlara için hücum olduğuna ayraç fail Kurtulmuş, bu durumun esasta kâffesi insanlığa için kenarlı müşterek kusur bulunduğunu savundu.

"Saldırlar milletimizi şimdi da kenetlendirir"

Bu gerekçeyle Türkiye'ye de meydana getirilen saldırıların milleti şimdi da kenetlendirdiğini tabir fail Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye'ye, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a meydana getirilen bu saldırılar çabucak milletimizin kenetlenmesine, bütünleşmesine, kişi inançları ve değerleri çevresinde toparlanmasına punt olur. Dışarıdan yapılacak bu cins saldırıların da bizim birliğimize, bütünlüğümüze tek halde dokunca vermeyeceği kabil hakkıyla bizi şimdi da bilinçli müşterek halde milletimize, değerlerimize cemaat çıkmaya, inançlarımıza cemaat çıkmaya yeter. Bir el şimdi bu ongun gecede bu çıyan saldırıları, bu saldırıların arkasındaki mutedil yüzyıl kalıntısı bilinç dünyasını, bunlara el erki ve benzerleri ismi altında hoşgörü göstererek Avrupa siyasetini, Avrupa halklarını zehirleyen yöneticileri lanet ettiğimizi tabir geçirmek istiyorum. bu adamlık suçudur. Asla ikrar edilemez."

Kurtulmuş, Türkiye'nin çelimli iri müşterek diyar kendisine için bitmeme ederek, Müslüman ve mazlum milletlerin öncüsü, sözcüsü olmaya bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler