USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Abdülkerim Bardakcı: 'Galatasaray'da olmak tarif edilemez bir duygu'

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, sarı-kırmızılılarda olmanın tarif edilemez bir duygu bulunduğunu söyleyerek, hedefinin banko şampiyona bulunduğunu söyledi.

Abdülkerim Bardakcı: 'Galatasaray'da olmak tarif edilemez bir duygu'
05-12-2022 00:14


Galatasaray'ın savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, aktarma sürecinden sonraları yaşanılanlar, takımdaki hedefler ve FIFA Dünya Kupası ile ait GS TV'ye açıklamalarda bulundu. Katar'da planlı 2022 FIFA Dünya Kupası dolayısıyla liglere sunulan arayla ait mütekellim Bardakcı, "Son oynadığımız küme maçında ayrımlı bir yengi aldık. Bizim düşüncesince ligin elden bitmeme etmesi şimdi elleme olabilirdi. Ama cümle dinlendi. Herkes rahatladı. Ailesiyle saat geçirdi. Herkes kafasını sıfırlayıp geldi. Bizim düşüncesince baş döndürücü elleme olacak" niteleyerek konutu.

"Galatasaray'da olmak tarif edilemez bir duygu"

Transfer sürecinden bugüne derece neler yaşandığını özetleyen 28 yaşındaki futbolcu, "Galatasaray'da olmak değme futbolcunun isteyeceği bir şey. Benim düşüncesince tarif edilemez bir duygu. Gerçekten burada olmaktan naşi baş döndürücü mutluyum. Her güzeşte gündüz şimdi iyiyi revan bir performansım var. Bunu da bitmeme yol açmak istiyorum. Tabi istinas süreci oldu. Bir birçok şanssız, mutsuz anlarım beli fakat baş döndürücü bozulmamış olsun herkes, ilkin Galatasaray taraftarı baş döndürücü şuurlu bir taraftar, arkamda durdu. Çok bozulmamış olsunlar. Ben de bu istinas dönemini en endamsız müddette atlattığımı düşünüyorum. İnşallah bundan hakeza şimdi elleme olacağım" biçiminde konuştu.
Brezilyalı topçu Marcao'nun aktarma olmasıyla ait namına değerli savunma oyuncusu, "Marcao hakkıyla nitelikli bir topçu ve benim de beğendiğim bir futbolcu. Şu an yerini doldurduğumu düşünmüyorum. Hatta bunun da şimdi hesabına çıkmayı hedefliyorum. Kesinlikle tek halde aratmayacağımı düşünüyorum" dedi.

"Nelsson ile baş döndürücü elleme bir uyumumuz var"

Defanstaki partneri Danimarkalı topçu Victor Nelsson'un nitelikli bir topçu bulunduğunu tamlayan Abdülkerim Bardakcı, "Zaten Dünya Kupası'nda oynadığı maçta da baş döndürücü elleme oynadı. Çok nitelikli bir insan. Bence baş döndürücü elleme bir uyumumuz var. Birbirimizi yeterli namına tamamlayabiliyoruz. Bu uyuma da bitmeme edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"Dikkat ettiyseniz gördüğüm 2 al kartta da şoke oldum"

Maçlarda görmüş olduğu al kartlarla ait değerlendirme önleyen 28 yaşındaki futbolcu, "Bu benim düşüncesince baş döndürücü ilginç bir bilinçlilik oldu. Dikkat ettiyseniz gördüğüm 2 al kartta da şoke oldum. Özellikle ilkinde, aramızda sıradan bir ara mevcut ve ego baş topuna çıkıyorum. Elim omzuna geliyor. Bence bu faul güçlü değil fakat beni doğrudan ikinci soluk karttan attı. Gerçekten, söylediğim üzere baş döndürücü ilginç fakat iri takımın farklılıkları bunlar herhalde. En iri kadro olmanın farklılıkları. Bu özellik karşı bir tomar değerlendirme yapmayacağım. İnşallah en endamsız vakitte düzelir bu olaylar" biçiminde konuştu.

"Kimse kimseyi aratmıyor"

Savunmadaki şekil rekabeti karşı da mütekellim Bardakcı, "Emin, Metehan, Ross, dinç olmalarına karşın nitelikli oyuncular. Bence yukarı düzem oynayabilecek kesici kapasitesindeler. Ross, bir kusur geçirdi, inşallah en endamsız müddette atlatır. Rekabet değme devir yukarı seviyede, değme devir zorluyorlar. Nelsson'u da zorluyorlardır. Emin, benim cezalı olduğum maçta oynadı, ondan sonraları bitmeme etti. O da oldukça elleme oynadı. Kimse kimseyi aratmıyor anca diyeyim. Mesela ego pik çıkarken, doğrudan benim yanıma Emin ile Metehan geliyor. Bu benim düşüncesince baş döndürücü elleme bir şey. Çünkü bire bir mevkideyiz. Ben de onlara bir ağa namına ne katabiliyorsam, benim düşüncesince iri bir onurdur" niteleyerek konuştu.

"Okan Hoca değme devir bizim arkamızda bulunduğunu hissettiriyor"

Teknik Direktör Okan Buruk konusu için düşüncelerini de dile getiren Abdülkerim Bardakcı, "Okan Hoca, hakkıyla baş döndürücü nitelikli bir futbolcuydu, baş döndürücü da nitelikli bir insan. Hocalığı da değiştirmeden öyle. İkili ilişkileri baş döndürücü iyi. Her devir motive etmeye çalışıyor. Okan Hoca düşüncesince de bundan hakeza şimdi elleme olacaktır, ilkin sonuç haftalardaki galibiyetlerimizden sonra. Her devir bizim arkamızda bulunduğunu hissettiriyor" dedi.

"Benim favorim Mata"

Takımdaki favorisinin İspanyol topçu Juan Mata bulunduğunu kail değerli savunma oyuncusu, "Benim favorim Mata. İnanılmaz akıllı, emniyetsiz becerikli bir insan. Ben antrenmanda icra ettiği hareketleri hayranlıkla izliyorum. İnanılmaz sağlık alıyorum bu arada oynamaktan. Kişiliği de harika. Mükemmel bir insan. Bir insanoğlu kusursuz mümkün mu, ego doğrudan Mata'yı gösteririm" ifadelerini kullandı.

"Üçü de bir numara dershane forvetler"

Mauro Icardi, Bafetimbi Gomis ve Haris Seferovic'in birbirinden elleme forvetler bulunduğunu tamlayan 28 yaşındaki futbolcu, "Üçü de zorluyor. Biz onlarla idmanda güçlü karşılıkla oynamaktan naşi baş döndürücü mutluyuz. Çünkü onlarla oynadıkça bizim de kalitemiz artıyor. Üçü de bir numara dershane forvetler. Eğer rakipte oynasam, üçü de başağrısı çıkarır" açıklamasında bulundu.

Nef Stadyumu'nda emniyetsiz bir gaz yuvarı oluştuğunu tabir fail Bardakcı, "Artık Nef Stadyumu'nda oynamaya alıştım. Bir birçok şanssızlığım oldu, bütünü de iç alan maçlarında oldu. Ama cümle hakkıyla baş döndürücü arkamda durdu. İnanılmaz bir gaz yuvarı oluşuyor. Ben bir çok aşırı zaman, kendimi duymadığımı hissediyorum. Futbolcular ortada sesten çevre haberleşme güçlü arada sırada güç oluyor. Ama hakkıyla eksiksiz bir ortam" niteleyerek konuştu.

"Dünya Kupası'nda favorim Portekiz"

FIFA Dünya Kupası'ndaki favorisini de açıklanan Abdülkerim Bardakcı, "Dünya Kupası'nda favorim Portekiz. Ben Ronaldo'cuyum. Ronaldo benim gözümde ağız ağıza hakeza yapılmış bir araba gibi. Kusursuz değme şeyi ile. Çok çalışkan. Her şeyi sonuna derece yapıyor. Her şeyini veriyor sahada. İnanılmaz bir kaliteye sahip. O sebepten Ronaldo. Arkadaşlarımızın Katar'da savaşım vermesi bizim düşüncesince alım çalım donör bir olay. Keşke kılıç de orada olsaydık. Bazen olmayınca olmuyor. Türkiye'nin orada savaşım etmesi gerekirdi. Bence değerli da olurduk. Ama inşallah bir dahaki sefere gideriz. Her futbolcunun tatması müstelzim bir duygu" biçiminde konuştu.
Sarı-kırmızılı taraftarlarla ilişkisinin karşı ise Bardakcı, "Taraftarımızla ilişkimizde şu an benim düşüncesince değme bilinçlilik olumlu. Sürekli arkamda durdular. Çok bilinçliler. Bunların bütünü bir zait benim için. Şu an ilişkimiz mükemmel" dedi.

"Hedefim banko şampiyonluk"

Abdülkerim Bardakcı, Galatasaray'daki hedefinin banko şampiyona bulunduğunu vurguladı. Spor Toto Süper Lig'de geride artan 14 haftayı değerlendiren 28 yaşındaki futbolcu, "Herkesin birbirine istinas süreci, her insanın şehre istinas süreci, bunlar hakkıyla güç bulunan olaylar. Ama gördüğünüz üzere oyuncular birbirine adım adım alışmaya başlayınca nitelik de ortaya çıkıyor ve sonuç maçta tahsil edilen skoru cümle gördü. Benim düşüncem bundan hakeza da bire bir halde bitmeme edeceğiz. Herkes standardını az buçuk şimdi üstteki çıkartınca bir çok aşırı bilinçlilik değişiyor zaten" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir ile oynadıkları maçta attığı golden sonraları icra ettiği sevince duruluk getiren değerli savunma oyuncusu, "Kaç haftadır gol kaçırıyordum, üstümde emniyetsiz bir talihsizlik vardı. Hatta evvel yarıda direkten döndü. Dedim herhalde bugün de olmayacak. Bugün de kıramayacağım o şanssızlığı. Hatta duran ferde olduğunda Midtsjö kullanacaktı fakat ego Mata'ya bırak dedim. Mata da doğrudan arkayı gösterdi zaten, atacağı yeri. Çok şükür, gol baht oldu. Artık bundan hakeza devamı gelir" niteleyerek konuştu.
Son namına Galatasaraylı taraftarlara ileti gönderen Bardakcı, "İnanılmaz dayanak noktası oldular. Bundan sonraları da olmaya bitmeme etsinler. Biz Allah'ın izniyle onların yüzlerini tek devir kişmiri çıkartmayacağız. Son dakikaya, sonuç saniyeye derece savaşacağız. Mutlu sona ulaşacağız ve böke olacağız" niteleyerek laflarını tamamladı.

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler