USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

34. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tamamlandı

Bu sene 34'üncüsü planlı yarışa 5 kıtadan 2441 yüzücü katıldı. Genel sınıflama rical kategorisinde birinciliği 48 bugün 13 saniye süreyle Doğukan Ulaç, hanımlar kategorisinde ise 48 bugün 14 saniye ile Burcu Naz Narin elde etti.

34. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tamamlandı
21-08-2022 16:05
İstanbul
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) çeşidinden birleştirme edilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 34'üncüsünde, umumi tasnif rical kategorisinde birinciliği 48 dakika 13 saniye süreyle Doğukan Ulaç ve hanımlar kategorisinde de 48 dakika 14 saniye ile Burcu Naz Narin elde etti.

Asya'da Kanlıca Vapur İskelesi'nde başlayıp, Avrupa'da Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda akıbet bulan 6,5 kilometrelik yarışa 5 kıtadan 1198'i ecnebi 2441 yüzücü katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun startını verdiği ve sporcuların İstanbul Boğazı'nı serin sularında uğraş verdiği yarışın tamamlanması tahminî 1,5 sayaç sürdü.


Yarış sonuçları

Yarış böylelikle umumi tasnif rical kategorisinde birinciliği Doğukan Ulaç, 48 dakika 13 saniye süreyle elde ederken, Volodymyr Voronko 48 dakika 23 saniye süreyle ikinci, Atakan Ercan ise 48 dakika 52 saniyeyle üçüncü oldu.

Genel tasnif hanımlar kategorisinde ise birinci, 48 dakika 14 saniyelik süreyle Burcu Naz Narin'in olurken, 48 dakika 59 saniye süreyle yarışan Ece Yıldırım ikincilik, 51 dakika 01 saniyeyle yarışan Nida Eliz Üstündağ ise üçüncülük elde etti.

Her gözyaşı kategorisinden tamamlanan ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışta, 60-64 gözyaşı kategorisinde kulaç atan ve şimdi evvela katılmış bulunduğu yarışlarda da dereceye giren emektar Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, yarışı üçüncülükle hatim başarısı göstererek podyuma çıktı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin de aralarında toprak almış bulunduğu hususi sportmen kategorisinde ise ortak numara Turgut Aslan Yaraman (53 dakika 59 saniye) olurken, ikinciliği Uğurcan Özer (54 dakika 5 saniye) ve üçüncülüğü de Ufuk Muammer Özkan (55 dakika 12 saniye) elde etti.

Dereceye giren yarışmacılara rütbe ve madalyalarını, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Karl Stoss, IOC Genel Direktörü Christophe De Kepper, Beşiktaş Kaymakamı lider Bakan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kent Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş arz etti.

Doğukan Ulaç: Geçen seneye layıkıyla akım az buçuk şimdi fazlaydı, az buçuk zorlandım

Yarışta umumi tasnif koca ve hanımlar kategorilerinde birincilik başarısı yayınlayan Doğukan Ulaç ve Burcu Naz Narin, matbuat mensuplarına yarışı anlattı.

Bu yarışa 7. defa katıldığını özetleyen Doğukan Ulaç, "2018'de de ortak numara olmuştum burada. Çok mutluyum. Geçen seneye layıkıyla akım az buçuk şimdi fazlaydı, az buçuk zorlandım, ancak birincilik düşüncesince aşırı mutluyum." dedi. Yarışa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldiğini de tamlayan Ulaç, orada kesiksiz ezanı antrenmanlarına bitmeme ettiğini dile getirdi.

Burcu Naz Narin ise civar yarışması bulunduğunu aşırı ateşli geçtiğini aktararak, bu dereceyi teshir giymek düşüncesince günde eş antrenmanla aşırı efor sarfiyat ettiğini, aşırı çalışma verdiğini söyledi.

Yarışı hususi sportmen kategorisinde bütünler Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de yarışa ikinci defa katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tabii dünyanın en prestijli yarışlarından biri. Dünyanın nice ülkesinden yarışçı katılıyor. Asya'dan Avrupa'ya intikal meydana getirilen ortak tane konkur ve tığ zaman Asya'dan Avrupa'ya yüzerek geçtik. Kulaçla geçtik. Bu prestijli yarışta toprak kabul buyurmak ve önceki iktisap buyurmak benim düşüncesince aşırı heyecan, alım çalım verici."

Bakan Kasapoğlu: Böyle dobra ortak günde binlerce sporcuyla, binlerce sporseverle ortak araya geldik

Bakan Kasapoğlu, yarışın Kuruçeşme'deki bitme alanında, matbuat mensuplarına izah yaptı.

Kıtaların kulaçlarla birleştiği, sporun birleştiren yönünün aşırı dobra ortak halde görünme etmiş bulunduğu acemi ortak devir yaşadıklarını tamlayan Kasapoğlu, "2441 sporcu, bunun ½ si ecnebi iktisap buyurmak üzere, dip ortak teveccühün bulunduğu ortak yarışma. Ve elbette İstanbul rastgele zamanki üzere parlak ortak ev sahipliği yapıyor. Böyle dobra ortak günde binlerce sporcuyla, binlerce sporseverle ortak araya geldik." diyerek konuştu.

"34 yıl, dile kolay, ehemmiyetli ortak çalışma var"

Bu manalı yarışmaya dahil olan kâffesi sporcuları kutladığını kaydeden Kasapoğlu, "34 yıl, dile kolay, bu manada ehemmiyetli ortak çalışma var. Organizasyon komitesine ve Olimpiyat Komitesine teşekkürname ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kâffesi illeriyle, kâffesi bölgeleriyle ortak spor markası, spor turizmi destinasyonu olduğuna dikkati çekici Bakan Kasapoğlu, şu halde bitmeme etti:

"Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle rastgele manada rastgele cins spor organizasyonunu en birlik halde oluşturan ortak ülkeyiz. İşte geçtiğimiz hafta, beşincisi planlı İslami Dayanışma Oyunları'nı gene en dobra halde gerçekleştirdik. Ev sahipliği olarak, kombinezon kalitesi kendisine rastgele bölgede çıta rastgele ortak organizasyonda yukarılara akıllıca yürüyor. Önümüzdeki günlerde Bursa-İznik'te Dünya Göçebe Oyunları'nı gene ayrımsız halde düzenleyeceğiz. 2 binden ortak tomar sporcuyla, 100'den ortak tomar ülkeyle parlak ortak ev sahipliği yapacağız. Bugün boğazın serin suları ve binlerce sporcuyla hamdolsun Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nı da gerçekleştirmiş olduk. Tabii yüzme aşırı önemsediğimiz branşlardan biri. Biz hoppadak ortak iki branşı değil dayanıklı aşırı branşı hem kalburüstü bulan ve tıpkı zamanda bu kıymeti politikalarla-projelerle ortaya koyan ortak ülkeyiz."

"Sürdürülebilir politikaları önemsiyoruz"

Son 21 yılda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, spora ehemmiyet verdiğini, sporu en çelimli halde destekleyen önderlik anlayışı gösterdiğini aktaran Kasapoğlu, "Hem kuruluş noktasında, hem enfrastrüktür noktasında, tıpkı zamanda sporcuya yatırım, sporcuya isteklendirme ve sportmen keşfinin uğur boncuğu halde tesadüfe bırakılmadığı ortak ilmî altyapıyla, hamdolsun çıtamızı yükselttik. Ve elbette ki başarılar rastgele sabık devir artarak bitmeme ediyor. Burada da sürdürülebilirliği önemsiyoruz. Sürdürülebilir politikaları önemsiyoruz. İşte yüzme bunlardan ortak tanesi." diyerek konuştu.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 3 sene evvela "yüzme bilmeyen kalmasın" diyerek ortak kampanya başlattıklarını ve yüzme bellemek talip her insana yüzmeyi öğretmeyi hedeflediklerini de hatırlatarak, laflarını şu halde sürdürdü:

"Biliyorsunuz averaj ortak ferdin yüzme öğrenmesi 8 saatlik 8 öğüt diliminde. 450 havuzumuzda 3 binden ortak tomar antrenörle bu projemiz kâffesi hızıyla bitmeme ediyor. 4 milyondan ortak tomar kişi, 4 milyon 140 bin insana an bakımından yüzme öğrettik. Bunun süresince pandemi süreci de dahil. Bu projemizi ilkin bu yaz acemi ortak ivmeyle ayrımlı ortak boyuta nakil sonucu aldık. Önümüzdeki günlerde bununla ilgilendiren aşırı özellikli açıklamalarda da bulunacağım. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımızla, lüzum öbür kurumlarla, kuruluşlarla, kulüplerle yüzme noktasındaki atılımlarımıza bitmeme edeceğiz. Biliyoruz ki yüzme düzen bağı kendisine en esas disiplinlerden biri. Spordaki ayrımlı branşlar bile olsa başarıya revan yolda, spor kültürünün kuvvetlenmesine müteveccih atacağımız adımlarda yüzmenin bambaşka ortak önemi var. Kadınıyla erkeğiyle her insanın yüzme noktasındaki erişimi, bu anlamdaki politikalarımızın desteklenmesini aşırı yek aşırı ehemmiyetli buluyoruz."

"Özel sporcuları ilkin kutlama kartı ediyorum"

Yarışmaya dahil olan hususi sporcularla da ortak araya geleceğini ve onların da boğazı yüzerek geçtiklerini özetleyen Kasapoğlu, "Onları ilkin kutlama kartı ediyorum. Ve inanıyorum ki yüzmesiyle, atletizmiyle, cimnastiğiyle, okçuluğuyla, güreşiyle, rastgele ortak branşta Türk sporcusunun, Türk sporunun çelimli yürüyüşü bitmeme edecek." dedi.

Kasapoğlu, halkın spora erişimini terazi noktasında çalışmaya bitmeme edeceklerini de vurgulayarak, "Büyüyen adımlarımızı şimdi da güçlendirmeye, bu anlamdaki iş birliklerimizi artırmaya ve elbette ki başarılarımızla taçlandırmaya bitmeme edeceğiz. Ben kâffesi yarışmacıları, kâffesi sporcuları gine kutluyorum. Tabii ki bu mücadeleyi önde bütünler sportmen arkadaşlarımı da ilkin kutlama kartı ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Eski Bakan Tüzmen'den "boğaz" değerlendirmesi

Yarışta zat gözyaşı kategorisinde üçüncülük elde fail emektar icra vekili Kürşat Tüzmen ise 27 yarışa katıldığını ve rastgele daim etap elde ettiğini kaydederek, "İnsanlar gelsin burada yüzsünler tığ nihai da olmaya razıyız. Bütün evren buraya gelsin, derdimiz o." ifadelerini kullandı.

Tüzmen, boğazla ilgilendiren şu değerlendirmeyi yaptı:

"Burası dünyanın en ehemmiyetli tecim koridorlarından ortak tanesidir. Şimdi evren hububat krizi bu Türk boğazları sebebiyle çözülüyor. 100 sene evvela de evren hububat krizi vardı. İngilizlerin gelip Çanakkale boğazına dayanması evren hububat krizi nedeniyleydi. Biz boğazı kapatınca evren hububat alamadı. İngiliz ve Yunan tüccarlar piyon kaldı. O sebepten geldiler Çanakkale'ye dayandılar, tığ de geçirmedik. Ama bundan böyle görüyorum ki buradan akan rastgele su, bizim tecim akışımıza ortak hasiyet yapıyor. Bunu rastgele daim buyurmak lazım. Sağ kulacınızı atıyorsunuz Avrupa, sol kulacınızı atıyorsunuz Asya. Böyle ortak toprak ve beni aşırı bahtiyar ediyor."

Yarışa katılanlardan Spor İstanbul Genel Müdürü İ.Renay Onur, yarışın İstanbul'u hayatta ballanmak talip her insanın yapması müstelzim etkinliklerden ortak tanesi olduğuna dikkati çekerek, "Etkinliklerden birisi köprüyü koşarak devredilmek başkası de boğazı yüzerek geçmek. Çok güçlenmiş ortak organizasyon. Bizim de spor İstanbul kendisine paydaşı olmaktan alım çalım duyduğumuz ortak etkinlik. Pandemi sonrası seyircinin sporcuya yaklaşmasını özlemiştik." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler