USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

2023 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ikrar edildi

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onama edildi.

2023 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ikrar edildi
26-11-2022 00:06
TBMM

Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı ile değgin ve alakalı firmaların ekonomik durumlarının bildirme edilmesinin peşi sıra Bütçe Kanun Teklifinin maddelerinin görüşmelerine geçildi. 16 maddeden oluşan 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 7 maddeden oluşan 2021 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi de komisyonda bildirme edildi.

Kanun teklifinin maddeleri üstündeki görüşmelerde, kentler arası fariza sağlayan belediyelere alakalı cenaze araçlarına kasko yapılmasına olanak tanınmasına değgin AK Parti ve CHP'nin kuma önergesi bildirme edildi.

"Ekonomik büyüme, 2021'de sonuç 50 senenin en faziletli seviyesine ulaştı"

Bütçenin bildirme edilmesinin peşi sıra teşekkürname hitabı eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin henüz evvel sınama edilmemiş toptan beklenmeyen karşısında, makroekonomik temellerinin ne derece donanımlı bulunduğunu hissedar kez henüz kanıtlayarak bu bütçenin getirildiğini söyledi. Ekonomik büyümenin, 2021 senesinde sonuç 50 senenin en faziletli seviyesine ulaştığını, ihracatta rekorlar kırıldığını, araba donatı yatırımlarının akıcı bitmeme ettiğini tamlayan Nebati, istihsal artışının da istihdam artışıyla desteklendiğini anlattı.

Nebati, toptan ölçekte pahalılık oranlarının artmasına kere açan hissedar durumla huzur karşıya kalındığına ayraç ederek, "Bu günlerde kâffesi verilerimiz aşırı fazla elleme geliyor, yegâne budaklı alanımız mevcut enflasyon. Enflasyonla mücadelemize kararlılıkla bitmeme ediyoruz. Bu mücadelemize bitmeme ederken, yurttaşlarımızın bolluk seviyesini arttırmak dair lazım kâffesi adımları attık ve atmaya da bitmeme edeceğiz. Gelen veriler şurası gösteriyor ki, enflasyonda en faziletli değerlerin görülmüş olduğunu, artık da dijital şekilde dun cepheli pahalılık paylarını ve neticelerini her daim beraberce muammer olacağız. Bu bütçenin de hissedar ayrıcalığı bu olacak inşallah." diyerek konuştu.

Türkiye Ekonomi Modeli'nin hedefleri doğrultusunda yatırım, istihdam, istihsal ve ihracatı önceliklendirdiklerinin altını çizen Nebati, iktisadi büyümenin stabil görünümünü koruduğunu ve istihdamın da zamanı faziletli seviyelere ulaştığını kaydetti. Gelecek çağda de faziletli ek bedel üreten, toptan ölçekte henüz fevk seviyelere çabucak yükselen gönençli hissedar Türkiye düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceklerini vurgulayan Nebati, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanımızın anons etmiş olduğu ve ülkemizin topyekun kalkınmasını hedefleyen 'Türkiye Yüzyılı' gösterimi çerçevesinde ehemmiyetli adımları her daim bu arada atacağız. 2021 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne değgin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerini şu anda tamamlamış durumdayız. Bugüne genişliğinde meydana getirilen kâffesi özveren icraat düşüncesince Plan ve Bütçe Komisyonumuzun altın Başkan ve üyelerine, kıymettar katkılarını esirgemeyen herkese, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz hesabına şükranlarımı sunuyorum. Kaynağını milletimizin alın terinden düzlük bugüne kadarki bütçeleri elbette milletimizin bize emaneti şekilde gördüysek, 2023 yılı Bütçesini de bire hissedar halde görüyoruz. Genel Kurul Bütçe görüşmelerinde de koyu çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. 2021 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin ülkemize ve milletimize yararlı olmasını diliyorum."

Nebati, bugünün "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olması dolayısıyla, bu konudaki mücadeleyi kullanılmamış hoşgörü ilkesiyle sürdürdüklerini vurgulayarak, "Ülkemizde yegâne hissedar kadının bile hız görmemesi düşüncesince alakalı kâffesi kurumlarımızla mevzuyu aşırı cepheli ele alarak, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Kadına şiddetin sonuç bulduğu, kadınlarımızın adalet ettikleri kıymeti gördükleri hissedar evren dilek ediyorum." ifadesini kullandı.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz da cumhuriyetin yüzüncü yılının bütçesini yapmaktan çevre iri izzetinefis duyduğunu anlatım ederek, "İkinci yüzyılda da henüz çelimli bütçelerle inşallah zımnında bitmeme etsin ülkemiz. Bu 100 salname bütçe, cumhuriyetimizin istikrarının en dobra göstergesi. 100 salname birikimle inşallah Türkiye toy yüzyılda aşırı henüz faziletli seviyelere yürüyecektir." diyerek konuştu.

Yılmaz, alt kurul görüşmelerinin 21 toplanma 70 celsede kestirmece 230 sayaç sürdüğünü söyledi. Yılmaz, 262 milletvekilinin bin 875 yalan talebini kullandığını, bambaşka hissedar deyişle Meclis'teki 580 milletvekilinin kestirmece yüzdelik 45'inin bütçe müzakerelerine direkt katkıda bulunduklarını bildirdi.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri, 5 Aralık Pazartesi haset başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler