Fedakar çift, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin bakımını yapıyor

Kayseri'de nice cami, medrese, kervansaray ve sıcak nesir ettiren, yaşamış olduğu devirde ehemmiyetli müfit işlerine imza atan Mahperi Hunat Hatun'un türbesini, Sema ve Hasan Bozdağ çifti fahri yerine temizliyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Kayseri
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Fedakar çift, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin bakımını yapıyor

Kayseri'de canlı Sema ve Hasan Bozdağ çifti, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin temizliğini fahri adına yapıyor.

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın eşi, 2. Gıyaseddin Keyhüsrev'in anası Mahperi Hunat Hatun kabilinden 1238 senesinde yaptırılan külliye; cami, medrese, türbe ve hamamdan oluşuyor.

Külliyede, Kayseri'de nice cami, medrese, kervansaray ve yunak mensur ettiren, yaşamış olduğu devirde ehemmiyetli yarayışlı işlerine imza atan Mahperi Hunat Hatun'un türbesi de bulunuyor.

Türbenin temizliğini, Hunat Hatun Külliyesi'ndeki medresede terbiye düzlük Sema ve Hasan Bozdağ çifti fahri adına yapıyor.

Elektrik elektronik mühendisi Hasan Bozdağ (27), AA muhabirine, Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneğinde islam gizemciliği eğitimi aldığını ve benzeri ile, yanıt beklemeden Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin fahri adına temizliğini ve bakımını üstlendiğini söyledi.

Türbenin içerisindeki kara yer yerlerini ve odalarının temizliğini yaptıklarını özetleyen Bozdağ, dü senedir bu işi sürdürdüğünü belirtti.

Bozdağ, birlikte fabrikada vardiyalı adına çalıştığını, türbenin temizlik ve bakımı düşüncesince işe gidişat vürut saatlerini değiştirdiğini dile getirdi.

Süpürge, gırgır, türap bezleri ve dezenfektanlar sayesinde temizlik işlerini yürüttüklerini anlatım fail Bozdağ, haricen icra vekili şahısların eşiyle bitirdikleri yarayışlı işini ayrımlı karşılasa da kendilerinin bu halden kıvançlı bulunduğunu bildirdi.

Bozdağ, eşiyle türbede fahri adına görev etmenin dobra birlikte önsezi bulunduğunu aktararak, "Hem aha çalışıyorum tıpkı zamanda medreseye geliyorum. Burada islam gizemciliği ve duyma eğitimi alıyorum. Bunun beraberinde buranın temizliğiyle de ilgileniyoruz. Tüm zamanımız düzenlenen birlikte biçimde geçiyor." diyerek konuştu.

Tasavvufla birlikte arkadaşı aracılığıyla tanıştığını özetleyen Bozdağ, biricik hedefinin insanlığa müfit olabilmek ve dünkü nesle içsel değerleri aktarabilmek bulunduğunu kaydetti.

Türbenin kapılarını er saatte açıp temizliğe başlıyorlar

Türbenin temizliğini dört senedir değme güneş fahri adına önleyen Sema Bozdağ (26) ise sabahın er saatlerinde türbenin kapılarını açtıklarını ve geçmiş adına temizliğiyle ilgilendiklerini söyledi.

Bozdağ, türbeye mevrut turistlere Mahperi Hunat Hatun ile ilgilendiren bilgiler de verdiklerini anlatım ederek, "Temizliği eşimle gerçekleştirmek dobra birlikte duygu. Birbirimizi anlayıp, ayrımsız şeylere inanıp berhayat olmak aşırı henüz güzelleştiriyor işleri." dedi.

Yaptığı işin içsel boyutunun ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Sema Bozdağ, Mahperi Hunat Hatun'un nice yarayışlı işine imza attığını ve kendisini de bu yarayışlı işlerinin etkilediğini laflarına ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bebeğini göremeden ölen annenin üzüntüsünü yaşayan doktordan aşı çağrısı

2021-09-21 11:45 - Sağlık

DSÖ Sözcüsü Harris'ten aşı karşıtlarına tepki: Sosyal medya yerine güvenilir kaynaklara başvuru

2021-09-21 14:26 - Sağlık

Sıfır sermaye ile başladığı işini mikro krediyle büyütüp 10 kişiye istihdam sağladı

2021-09-21 11:56 - Yaşam

Sivasspor, Fatih Karagümrük'ü farklı geçti

2021-09-25 16:05 - Sağlık

47 milletten öğrenci ve öğretmen ‘Dünya Barış Günü’nde bir arada

2021-09-21 09:38 - Eğitim

Aşı randevusu yerine taziyeye gitti, korona virüse yakalandı

2021-09-21 10:04 - Sağlık

KOSGEB'den destek meydan müteşebbis hurda lastikleri el arabası tekerleğine dönüştürüyor

2021-09-22 13:36 - Yaşam

Prof. Dr. Aziz Sancar: 'Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum'

2021-09-26 11:21 - Sağlık

KOSGEB'den destek düzlük müteşebbis hurda lastikleri el arabası tekerleğine dönüştürüyor

2021-09-22 13:36 - Yaşam

Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'nın en prestijli bilim ödülüne layık görüldü

2021-09-21 13:46 - Sağlık

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da himaye altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname cümle lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara makul çadır üretiyor

21:07 - Yaşam

Balıkesir'de depremzede kadınlar geride bıraktıkları düşüncesince yardım seferberliğine katıldı

20:07 - Yaşam

Safranbolu'da kadın yangıncı eş meslektaşlarıyla dal omuza fariza yapıyor

19:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem