Depremi bir an olsun resimlerle unuttular

Mersin Erdemli'de depremin kez açmış olduğu ruhsal tesirleri düşürmek şartıyla 'Umudun Rengi Mavi' projesi çerçevesinde zelzele alanından mevrut kollar düşüncesince pentür etkinliği düzenlendi.

Gündem - 1 yıl önce

Türkiye'yi kanun boğan Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin peşi esna en aşırı toprak kayması düzlük şehirlerin başlangıcında Mersin geliyor. Tatil ve gezim merkezi bulunan Erdemli'ye de on binlerce depremzede geldi. Erdemli Belediyesi'nin depremzede aileler düşüncesince başlatmış olduğu 'Umudun Rengi Mavi' projesi çerçevesinde derya kenarında pentür etkinlikleri yapılıyor. Belediye içerisinde etkin dalında bilirkişi ressamlar, Aile Danışma Merkezi ruhiyatçı ve sosyologların birlikte 475 fahri canlı projeye dayanak noktası veriyor. Erdemli Belediyesi Topraksu aktiflik dalında çocuklardan birtakımı rengarenk boyaları tuvallerle buluştururken, birtakımı ise ellerini boyaya daldırıp gönüllerince renklendirme yaptı. Animatörler ve palyaçolar da beniz pentür etkinlikleri ile evlatları bekâr bırakmadı.

Çocukların depremden minimum etkilenmelerini sağlamaya çalıştıklarını tamlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Çocuklarımızın düşlerini yansıtmaları adına, depremden etkilenen çocuklarımıza burada resim etkinliği düzenliyoruz. Çocuklarımızın umutları derya denli masmavi, felek denli gömgök olması yerine ve onlara o sıkıntıyı konuşmak yerine psikologlarımız ve sosyologlarımız eşliğinde onların hayatlarını en dobra biçimde idame ettirmelerini sağlamaya mücahede ediyoruz” dedi.

Çocuklar denize hakkında resim yaptı

Hatay'dan Erdemli'ye mevrut Melisa Hayat Karaca, “Burada ego esasta Erdemli Belediyesi'nin güzelliğini çizdim, buraya yansıttım. Bize sunmuş olduğu güzellikleri çizdim. Ondan sonradan burada örneğin Erdemli Belediyesi'nin başkanı, bura Türkiye kalbi, bura da benim çizdiğim kalbim” niteleyerek konuştu.

Deniz kenarında meydana getirilen etkinliğin kendisini bahtiyar ettiğini tabir fail çocuklardan Kıvanç Bayram ise, “Denizin karşısında resim yemek aşırı bahtiyar etti, dostlarım mevcut etrafta. Yani elleme hissettiriyor” biçiminde konuştu.Güneş ve derya kenarında resim çizdiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tabir fail Hira Uslu, “Güneşin altında, denizin indinde resim gerçekleştirmek aşırı güzel” niteleyerek düşüncülerini aktardı.

Resim yaparken doğadan sabah yeli aldığını tabir fail Hatice Kübra Çeneci de, “Deniz kenarında bence resim yemek aşırı dobra ve aşırı eğlenceli. Karşıda olunca doğrudan çizebiliyorsun fakat ego karşımda olmayınca bir nesne doğrudan çizemiyorum. Resim yaparken doğadan sabah yeli alıyorum” dedi.

Bu janr etkinlikler sebebiyle kafasının rahatladığını tabir fail İsa Ürkmez, “Hani güzel, az buçuk kafamız dağıldı şu demek oluyor ki bu denli bulunan şeyden sonra. Birazcık elan resim yemek insanoğlu ruhuna dobra geliyor” niteleyerek konuştu.Uzun devir sonradan resim yapabildiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu tabir fail Aslı Oya Bayram, “Aslında ego resim yapmayı aşırı severim. Ama derinliğine zamandır çizemiyorum, zira defterim evde kaldı ve ev de Antakya'da. Bu nedenden dolayı derinliğine devir sonradan resim yemek elleme hissettirdi. Bir de derya kenarında olması bu aktivitenin ayrı hayat verdi” niteleyerek konuştu.

Hüseyin Yıldız

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay’da su yok” iddialarına yanıt verdi

2023-03-05 08:06 - Politika

Dominik Livakovic, formasını ve eldivenlerini depremzedelere bağışladı

2023-03-02 00:06 - Spor

Gelecek nesiller sismik izolatör sistemini öğreniyor

2023-03-02 11:10 - Eğitim

"Omuz Omuza" iane kampanyasının genel ağ sitesi yayına başladı

2023-03-01 15:07 - Spor

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

2023-03-03 15:08 - Teknoloji

Bosna Hersek Ligi'ndeki Velez-Borac maçında depremzede ayrıntılar düşüncesince oyuncak toplandı

2023-03-05 03:06 - Spor

Depremden etkilenen öğrencilerden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

2023-03-03 14:06 - Eğitim

Kadın voleybolunda Türk-İtalyan rekabeti

2023-03-03 11:06 - Spor

Doğa Koleji velileri ‘okullarının depreme dayanıksız olduğu’nu iddia etti

2023-02-28 09:09 - Eğitim

En Güzel Cuma Mesajları 2023|3 Mart anlamlı ve kısa resimli cuma mesajları ve sms'leri!

2023-03-03 09:06 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem