Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında namüsait gelirlilerin alıntı enerjisini az buçuk hâlâ iyileştireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak pahalılık farkı artışları ve gayrı düzenlemelerle ters gelirlilerin alıntı enerjisini az buçuk hâlâ iyileştireceğiz." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın arkası sıra millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ramazan ayını ve bayramı geride bıraktıklarını anımsatarak, baharın getirmiş olduğu erke ve umutla henüz dobra beraberinde geleceğe yürüdüklerini söyledi.

Dünyanın savaşların, çatışmaların, siyasal ve iktisadi krizlerin, toplumsal çalkantıların kıskacında sıkıntılı beraberinde süreçten geçmiş olduğu çağda Türkiye'nin rotasından sapmadan hedeflerine akla yatkın ilerlediğini tamlayan Erdoğan, "Hiç elbette devletlerin ve insanlığın tamamını etkileyen olumsuzlukların sahn pahalılığı ve pahalılık kabil neticeleri bizlere de yansıyor lakin hamdolsun öbür ülkelerden değişik adına tığ geçtiğimiz 20 yılda nesir ettiğimiz çelimli altyapıyla sonuç 8-9 yılda yaşadığımız tecrübelerin ışığında 2023 hedefleri ve 2053 vizyonuyla sembolleştirdiğimiz kişi biçim haritamıza ilişkin kalmayı başardık." diyerek konuştu.

<br class="k-br" />

Türkiye'nin müstevli ve harp kabil gelişmelerin tetiklediği global istihsal ve geçmiş misyon sistemindeki toy arayışların merkezi yerinde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "İkinci Dünya Savaşı'nın arkası sıra kurulan global idare ve asayiş sistemi köklü sarsılırken tığ ehil olduğumuz zamanı birikimi siyasi, iktisadi ve askeri reformlarla canlandırdık. Artık herhangi beraberinde bölgede kişi ayaklarının üstünde durabilen, bununla kalmayıp hepsi dostlarına ve kardeşlerine dayanak verebilen beraberinde Türkiye var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, senelerdir daim dile getirdikleri iri ve çelimli Türkiye'nin inşasını yavaş yavaş yürüttüklerini belirterek, tek iç ve aut hadisenin, tek belirgin ve duyurulmayan oyunun çıkarlarını bu hedeften uzaklaştırmasına müsaade vermediklerini söyledi.

Bu mücadelede diyar ve milletçe ödedikleri bedelleri tehlikesiz ve gönençli geleceklerinin karşılığı adına gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Gelişmiş devletlerin üstelik biçare kalmış olduğu sınamaları Türkiye'nin minimum kayıpla ve en beraberinde tomar hasılatla geride bırakması tabii birilerinde rahatsızlığa biçim açıyor. Ülkemizin önü senelerce siyasal istikrarsızlıkla, protez iktisadi krizlerle, yıldırı örgütleriyle, vasilik araçlarıyla, darbelerle, üniversal kavramların arkasına pinhan kurnaz projelerle kesilmişti." dedi.

"Milletimizle beraberce bu mülevves oyunları nakzen bugünlere geldik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişi dönemlerinde de benzeri senaryoların değişik görünümler ve yöntemlerle sahnelendiğini belirterek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bir taraftan el erki ve kalkınma reformlarımızı kararlılıkla yaşama geçirirken öbür taraftan da milletimizle beraberce bu mülevves oyunları nakzen bugünlere geldik. Eser ve misyon siyasetimizle Türkiye'nin ayağındaki arka kalmışlık zincirlerini milletimizle beraberce parçalayıp attık. Hak ve hürriyet alanlarını uzun uzadıya ülkemizi vesayetin boyunduruğundan milletimizle beraberce kurtardık. Diklenmeden yalçın durarak, egemenliğimizi hiçe sayan arsıulusal baskıları milletimizle beraberce göğüsledik. Sokaklarımızı kana ve ateşe boğma gayretlerini zeki tavrımızla, milletimizle beraberce akamete uğrattık. Ülkemizin bağrına yerleştirilmiş beraberinde bomba bulunan FETÖ hainlik çetesini canımızı ortaya koyarak milletimizle beraberce tepeledik. Bölücü yıldırı örgütünün kanlı pençelerini askerlerimizin ve asayiş güçlerimizin yiğitçe mücadelesiyle milletimizle beraberce söküp attık. Sınırlarımıza dayalı tacizleri, yaptığımız hudut ötesi harekatlarla milletimizle beraberce püskürttük. Her adi hamlenin beraberinde parçasını meydana getiren ve ekonomimizi maksat meydan niyetleri aldığımız tedbirlerle milletimizle beraberce bozduk. İnsanlığın andıran tarihte yaşamış olduğu en iri afiyet krizi bulunan koronavirüs salgınının üstesinden afiyet sistemimizin gücü ve zeki yönetimimize beraberce milletimizle baştan sona bu arada el ele namevcut ettik. Küresel finans, güvenlik, mülteci, afiyet krizleri adına teberrüz fail çarpıklıkların yükünü ülkemizin hesabına bozma heveslerini gine milletimizle beraberce kursaklarda bıraktık."

"Dar gelirli insanlarımızın alıntı güçlerindeki düşüşün farkındayız"

Erdoğan, bugünkü ve bundan ahir hepsi sınamaları da gine 85 milyon baştan sona beraberce aşarak ahir nesillere adalet ettikleri Türkiye'yi bırakacaklarını belirterek, "Hedeflerimize ulaşmamıza beraberinde el uzatımı açıklık kalmış olduğu bu nazik etapta yurttaşlarımızın sahn pahalılığının biçim açmış olduğu teessürat haysiyetiyle güç eyyam geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa ters gelirli insanlarımızın alıntı güçlerindeki düşüşün farkındayız. Bir taraftan enflasyonu dizginleyecek tedbirleri alırken öbür taraftan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alıntı gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede sene başlangıcında minimum ücretten işçi, işyar ve zorunluluk maaşlarına denli enli beraberinde bölgede ağır artışlar yaptıklarını anımsatarak, şu şekilde bitmeme etti:

"Temmuz ayında yapılacak pahalılık farkı artışları ve öbür düzenlemelerle ters gelirlilerin alıntı enerjisini az buçuk henüz iyileştireceğiz. Haziran kocaoğlan bakımından başvuruları başlamış olacak Aile Destek Programı kabil toy uygulamalarla da insanımızı iyesiz bırakmıyoruz. Çeşitli başlıklar altında hemen geçtiğimiz ay milletimizin değişik kesimlerine sağladığımız toplumsal desteklerin yekûn ücreti 5,3 bilyon liradır. Elektrik istihlak desteği düşüncesince geçtiğimiz sene tahminî 2,5 milyon haneye 2,5 bilyon lirayı beraberinde hayli pınar tahsis ettik. Doğal doğal taş yağı lambası lambası istihlak desteği adına da sonuç 2 ayda 114 milyon lirayı beraberinde hayli beraberinde deposu yurttaşlarımıza aktardık. Her dü desteğin de kapsamını genişletecek emekleri sürdürüyoruz."

Ekonomi programlarının merkezinde istihdamı dulda ve geliştirmenin bulunduğuna ayraç fail Erdoğan, "Çalışmak talip tek insanımızın avarelik haysiyetiyle ailesi ve çevresinin karşısında boynunun bükük dolaşmasına biçim açmayacak beraberinde iyilikle ekonomiyi yönetiyoruz. Hamdolsun bu sayede istihsal tarafında iyice elleme beraberinde yerdeyiz. Ülkemizi öğrenimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan spora hepsi bölgelerde cumhuriyet tarihinin en elleme seviyesine çıkartmak düşüncesince yaptığımız yatırımların meyvelerini derç vaktidir." diyerek konuştu.

"Konut finansmanı dair 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz"

"Vatandaşlarımızı ev sektöründeki muvakkat dalgalanmadan arkalamak neredeyse ev finansmanı dair 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"İlk kat ev sahibi olacaklara 2 milyon liraya denli beraberinde numara el satın almalar düşüncesince 10 yıla denli vadeli, maaş yüzdelik 0,99 faizli ev kredisi sağlıyoruz. Mayıs başı bakımından yüzdelik 40'ı tamam ve minimum yüzdelik 50'si yığımlık yapım projelerinin tamamlanabilmesi düşüncesince 20 bilyon lira pınar ayırdık. 1 sene süresince ev fiyatlarını duyurdukları fiyatta çakılı terviç taahhüdü sağlayan firmalar, muhtemelen rakama denli 36 ay önel ile finansmandan yararlanabilecek. Düşük iyilik grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi hazırlamaya müteveccih toplumsal ev projeleri düşüncesince TOKİ'ye 30 bilyon lira mal sağlayacağız. Müteahhitlere, site ortamında ıvır zıvır parsellere ev yapmaları düşüncesince metrekaresi muhtemelen fiyatın üstünde satılmama şartıyla birebir değerli cesaret kullandıracağız."

"Pasaport üretimini devletimizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toy pasaporta ilişkin, "Çip krizi haysiyetiyle global tedbir olanakları zorlaşan geçişlik üretimini devletimizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk." dedi.

"Ülkelerine arka gönderdiğimiz kesintili muhacir sayısı 2016'dan bugüne denli 320 bini aştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrışık yollarla Türkiye sınırlarına giren ve ülkelerine arka gönderilen kesintili muhacir sayısının 2016'dan bugüne denli 320 bini aştığını belirtti.

Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Gönüllü dönüşler düşüncesince müstelzim olanakları sağladıkça yurdumuzdaki Suriyeli sayısının akıllıca düzeylere gerileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Suriyelilere yahut öbür ülkelerden mevrut yabancılara kişi yurttaşlarımızdan değişik tek olanak sağlanmamakta, fazladan tek pınar tahsis edilmemektedir. Uluslararası iane müesseselerinin finansmanıyla Suriye topraklarında 13 yerde, 200 bin ev nesir edilmesini sağlıyoruz. Kurumlarımızın çalışmalar, bu arka devir düşüncesince 1 milyondan baş döndürücü henüz beraberinde tomar sığınmacının fahri bulunduğunu göstermektedir."

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden 56 ülkeye im bağışı

2022-05-05 11:36 - Gündem

Şehit Uzman Çavuş Muharrem Efendi Dündar, Yozgat'ta akıbet yolculuğuna uğurlandı

2022-05-07 19:10 - Gündem

Şehit Teğmen Talha Bahadır Yalova’da sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-05-04 20:28 - Gündem

‘Geleceği Yazan Kadınlar’ın doğa dostu fikirleri meyvelerini veriyor

2022-05-06 14:35 - Ekonomi

Haliç Tersanesi'nde çıkan yangın itfaiye aracı aracı ekiplerince söndürüldü

2022-05-07 18:56 - Gündem

Diyarbakırlı anne zihinsel engelli 4 çocuğuna kardeş kardeş bakıyor

2022-05-06 13:56 - Yaşam

Salgın izolasyonu sonrası çocuklarda astım görülme sıklığı artabilir

2022-05-03 14:08 - Sağlık

Çin'de edinmiş olduğu iş fikriyle memleketinde üretimevi kurdu

2022-05-03 12:07 - Ekonomi

Ali Koç: "3 Temmuz ruhuna dönmenin zamanı geldi"

2022-05-03 19:17 - Spor

Türk oyuncu Pierce Brosnan ile aynı filmde rol alacak

2022-05-08 14:41 - Magazin

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem